Már harmadik napja, hogy  a Jobbik egy elbaszott kommunikációs aktus után magának pofonokat adogatva probálja bizonyítani, országunkat a zsidók uralják. Míg hétfőn Gyöngyösi csak a Hamasz és az Izrael állam konfliktusa miatt listázta volna a zsidókat, Novák Előd ma már csupán kedvtelésből az idegen érdekek kiszolgálójának nevezi a kettős állampolgárokat. Jan Slota csettintene mind a tíz ujjával.

De bizonyos, hogy országunkra a zsidó lobbi a legveszélyesebb, hogy a korrupció, az országrombolás, meg a bot füle innen származik? Hétfőn a Parlamntben Kepli Lajos a Jobbik képviselője a paksi bővítésről interepllálta a kormányt. Méghozzá úgy, hogy a képviselő elfogadta a kormány semmitmondó (minden szép, minden jó) válaszát. A paksi bővítésről három dolgot tudunk. Az előkészítő Lévai-projektben már most több száz millió jutott Simicska Lajoshoz köthető cégekhez, kommunikációs tenderekre. A bővítést, amely összeségében 3-5000 milliárd forint, az oroszok fogják megkapni a hírek szerint. Minden más információ pedig olyan titkos, hogy az energiaklub többszöri bírósági győzelme után is alig akarják kiadni azokat. Vajon itt van orosz lobbi a háttérben? Lehet összefonódás Simicskával és a Fidesszel? Kutakodik a lobbisták után a Jobbik? Vagy még helyesel is a kormánynak? Mi történne, ha Izrael építené az atomrőművet?

De ott van egy alig két hónapos eset is: az azeri baltás kiadatása. Megtudhatjuk vajon valaha, hogy az azeri-magyar baráti tagozat és annak elnöke, Gyöngyösi Márton miről tárgyalt egy év alatt többször is az azeri kormány magasrangú tisztségviselőivel? Megtudhatjuk valaha, hogy Gyöngyösi Márton miért adott ki még az ügy kirobbanása napján egy nyilatkozatott a Jobbik nevében amelyben támogatta Safarov kiadatását? Megtudhatjuk vajon másnap miért változtatta meg az álláspontját a kérdésben a Jobbik és kezdte el támadni a kormányt?

Bizonyosan van zsidó lobbi Magyarországon. Vannak olyan emberek akik mondjuk izraeli gazdasági érdekekért lobbiznak. Ezt Gyöngyösi Márton tudja a legjobban, hiszen ő is lobbista. Irántól-Azrbajdzsánig. Ő az arab világ, a keleti nyitás országaiért lobbizik. És ezzel nincs is semmi gond. Lobbisták mindig voltak és mindig lesznek is. Mondjuk ha a Fidesz nem tépte volna darabokra a lobbi törvényt kicsit többet tudhatnánk erről is. De a magyar kormány például most költ 3 és fél milliárdot amerikai lobbira.

Csak az nem mindegy, hogy a lobbista kiáll-e az országgyülésben és sunyi gyűlöletkeltéssel és egyszerű politikai haszonszerzéssel probálja elérni a céljait. Hogy a pofánkba hazudik-e, hogy nézd ott a rohadt görbeorrú zsidó lobbi, majd mikor nem figyelünk oda, épp az azeri haverjaival telefonál.

Merthogy ha lobbistákról van szó akkor nem azt kell nézni, hogy lobbizik-e, hanem, hogy ezt az ország érdekében meggyőződése szerint – vagy saját érdekében teszi-e. Mert kedves jobbikos honfitársaim, ez a nem mindegy.