Mozduljon az erei védelmében!

Mostanában gyakran tapasztaljuk,  hogy a médiában fokozott figyelmet és nagyobb teret kap az érrendszeri betegségek tömeges érintettségének a ténye, a betegség elleni tudatos küzdelem, és a megelőzés jelentősége.

 

Szakmai és civil körökben egyre többen ismerték fel e népbetegség pusztító veszélyét, és tettek hitet az ezzel kapcsolatos megelőző tájékoztatás mellett.

Az Érthetően az érszűkületről magazin kiemelt célja, hogy mindenki számára érthető formában mutassa be a rizikófaktorokat, a korai tüneteket, a hagyományos és alternatív gyógymódokat valamint az új eljárásokat. A magazin oldalain egyszerű és használható életmódbeli tanácsokat is olvashat, valamint több mint 60 000 Ft értékben talál kuponokat a különböző kedvezmények igénybe vételéhez.

Az érszűkület az egész testben okozhat zavarokat, többnyire nem korlátozódik egyetlen szervre vagy testrészre. Kialakulásában – az orvostudomány jelenlegi tudása szerint – nyolc fő rizikófaktor játszik szerepet. Ezek egyike a mozgásszegény életmód.

Súlyos következménye lehet a mozgáshiánynak, mivel az nagy hatással van a további rizikófaktorok megjelenésére, mint a túlsúly, a diabetes, vagy a magas vérnyomás. Több negatív tényező együttes jelenléte viszont egyre fokozódó veszélyeztetettséget jelent az érszűkület valamely formájának kialakulása szempontjából.

Magazinunk „Mozdulj az életedért!” rovatából a sohasem vagy keveset mozgó „anti sport” olvasó megtudhatja, hogy hogyan kezdjen el mozogni anyagi áldozatok nélkül. Konkrét „receptet” és otthon végezhető gyakorlatsort talál oldalainkon. A bátortalanabbak megtudhatják az állapotfelmérések helyszíneit, ahol segítenek a biztonságos testmozgás kialakításában. A merészek új, izgalmas jóga lehetőségekről olvashatnak, a sportosak az otthoni cardio edzéshez kapnak tippet. Akik az aktív életmód mellett döntenek, most kedvezményeket vehetnek igénybe a magazinban található kuponok segítségével.

A mozgás az ember lételeme, melynek hiánya, vagy a teljes inaktivitás könnyen végzetes egészségromláshoz vezethet. Bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb rendszeres mozgáslehetőséget, csak tudatos döntés kell hozzá.

Döntsön úgy, hogy mától rendszeresen mozog! Az életkor nem lehet kifogás! A napi lóti-futi, házimunka, ügyintézés nem helyettesíti a mozgást, ez téves felfogás. Magazinunkból azonban megtudhatja, hogy melyek azok a mozgásformák, amelyeket a szíve és az érrendszere örömmel fogad.

Kattintson az egészségtudatos emberek magazinjára:

www.erthetoenazerszukuletrol.hu