Halott kisfiúval reklámozták a GPS-t

Akár több millió forintos kártérítésre is kötelezhetik azt a céget, aki Szita Bence fényképével próbált GPS-t eladni. Fóris Kálmán ügyvéd azt mondta: személyiségi és kegyeleti jogokat sértett a hirdető, ráadásul mindezt plusz profit reményében követte el. A meggyilkolt kisfiú nevelőapja nyilatkozni nem akart, de annyit a Somogy Televíziónak elárult: mélyen elítéli, hogy Bence emlékén egyesek nyerészkedni akarnak.
dr. Fóris Kálmán, ügyvéd:
– Ez milliós tétel mindenképpen.

 

Ilyen nagyságrenű büntetésre számíthat az a cég, aki a kegyetlenül meggyilkolt Szita Bence arcképével reklámozott nyomkövetőt. – Csak most!!! A kaposvári kisfiú sajnálatos tragédiája után cégünk úgy döntött, hogy néhány napig fél áron adja a nyomkövetőt, így ön bármikor megtudhatja, hol tartózkodik gyermeke – így próbálták eladni a terméket. Ezzel pedig komoly törvénysértést követtek el – mondja Fóris Kálmán, ügyvéd.

dr. Fóris Kálmán, ügyvéd:
– Sérti a polgári jog által védett személyiségi jogokat, a jó hírnevet, a képmást, egyáltalán a személyt annak az adatait, mert itt nyilván arról is van szó, hogy nem egy gyerek fénykép volt, hanem kiderült, hogy ez a Szita Bence fényképe. Tehát úgy gondolom, hogy mindenképp sérti a jogokat.

Súlyosbító körülmény, hogy a kisfiú fényképét és nevét üzleti célra használtak fel – hangsúlyozta Fóris Kálmán, ügyvéd.

dr. Fóris Kálmán, ügyvéd:
– Ez mindenképpen más minősítést ad neki, hiszen nagyobb sérelem az, hogyha ez egyfajta nyilvánosság előtt történik tehát nem egy ember előtt sértik meg azokat a jogokat, amelyeket a törvény véd, hanem nagyobb nyilvánosság előtt hozzáférhető módon. Így a sérelem nagyobb és a kártérítés is lehet nagyobb.