Átgördült a Kő Jimmy fia Krisztiánon  http://comment.blog.hu

Véget ért az idei X-Faktor  egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek című számának magas hangjaival nagyon kemény harcot folytatott (és maradt alul) de aki ennyi kutyázás után ezt a nótát jobban el tudja énekelni, jelentkezzen valamelyik tehetségkutatóba, és mutassa meg. (fotó: Az Öreg Jimmy)

 

Mert az, amit JFK kapott ebben az idényben, az egy nálánál lelkileg sokkal jobb állapotban levő énekest is megrogyasztott volna, ebben azt hiszem egyetérthetünk. Nem, nem védeni akarom a faszit, mert aki kurvának megy, ne sírjon, ha dugják, de ha mindezt hóviharban, az arcba csapódó jégeső közben kell abszolválni, egy feljajdulás valahol azért jogos. Az RTL Klub elérte, amit akart, megvan a nézettség, jötte a szavazatok, amik, csak hogy az összeesküvés-elméletek rajongóinak is kedvére tegyünk, a hetedik fináléra valahogy elfogytak, és ott hagyták Jimmy fia Krisztiánt ádámkosztümben, a kezében a farkával, tessék fiam, így legyél elegáns az Operabálon.

A műsor hitelességének így is nagyon rosszat tett az, ami az előző két hónapban történt, a károkat minimalizálni viszont csak így lehetett jól, nem lehetett tovább engedni JFK-t, de erről már írtunk. A műsor megy tovább, a következő körben majd szépen kiesik Stone, aki a párbajban előadott saját számával azért megmutatta, hogy nem annyira rossz énekes – pedig az, amit a műsor nyitányában művelt a Pancsoló kislánnyal, azt rajta kívül úgy hétmillió magyar simán tudja, igaz, egyiküknek sem jutna eszébe katonai gyakorlóban üvöltözni. A műsor sztájlisztját innen is csókoltatom.

A többiek közül tegnap messze Csobot Adél volt a leggyengébb, hamis előadását érthetetlen üdvrivalgás fogadta a mentorasztalnál, pedig erőtlen és hiteltelen volt. Szabó Dávid végre először énekelt úgy, hogy rettentő vékonyka hangja nem zavarta az embert, megtaláltad a nótádat, mondta az egyik mentor, na ja, mondom én, csak arra nem lehet karriert építeni, ha valaki közepesnél kicsivel jobban el tud tolni egy Bryan Adams-slágert. Antal Timi és Oláh Gergő ismét nagyon jó volt, de ezt felesleges is leírni, ők ketten azok, akikre a Voice-ban megfordult volna a szék. Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a döntőben is megmérkőzhetnek majd egymással, pedig azt tényleg szívesen megnézném, és nem csak kötelességből ülnék le a tévé elé.

A tegnapi adásban menetrendszerűen érkező duettek (ha nagyon genyó lennék, azt firtatnám, miért pont akkor vannak duettek, amikor a The Voice-ban is párban énekelnek az indulók) meglepően jók voltak, a párok gyengébb hangjait (Csobot, Szabó, JFK) jól megtámogatták a jobbak, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak úgy, hogy nincs rajtuk teher, nem kell erőlködni, kényszeresen megfelelni. Ez persze nagyon sokat el is mond arról, mire is lesznek majd képesek, ha egyszer saját koncertet kell adni, de ez legyen a menedzsereik meg az ő gondjuk.

Zámbó Krisztián nélkül is lesz X-Faktor, a mókuskerék forog tovább, de azért azt ne tessék elfelejteni, hogy a faszit az RTL akarta mindenképpen az élő műsorba, ők tudták már az elején pontosan, mit, mennyit ér a hangja, mi az, amit ki lehet hozni belőle, a kurvaanyázásból nekik is kijár, nemcsak a saját képességeiben ennyire elvakultan bízó csávónak. Mert ha valaki a második, igencsak elbaltázott körben megmondja neki, hogy te, a harangöntés is szép szakma, ne erőltessük ezt az éneklést, most egy idegronccsal kevesebb rohangálna az országban.