Az előzetes, bejelentés nélküli  ellenőrzéskor az érintett telephelyen két munkavállaló végzett munkát. A munkaügyi felügyelők igazolták jogosultságukat, majd feltették kérdéseiket, amelyekre a munkavállalók szóban válaszoltak.

A tanúnyilatkozatok jegyzőkönyvben való rögzítése során azonban megérkezett a munkáltató, s miután értesült a felügyelők jövetelének céljáról, nem tudott uralkodni indulatain. Megkísérelte elzavarni a felügyelőket, az autójából kivett egy méretes íjat, majd nyílvesszőt helyezett rá és a felügyelők felé irányítva, kiabálva próbálta kitessékelni a telephelyről a felügyelőket. A telephelyről az eljáró felügyelők kivonultak, és azonnal értesítették a helyi rendőrkapitányságot.

A rendőrség rövid időn belül négy gépkocsival érkezett a helyszínre, így végül sikerült a jegyzőkönyv felvételét, illetve a helyszíni ellenőrzést befejezni. A rendőrség a munkáltatót előállította, az eljáró felügyelőket sértett tanúként meghallgatta, a munkáltatóval szemben büntetőeljárás lefolytatásához szükséges lépéseket megtette. hvg.hu