A jelenlegi 38 kedvezményből összesen 4 maradhatna alanyi jogon. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár szerint a diákkedvezmények, a nyugdíjasok, rokkantak kedvezményei viszont változatlanul megmaradnak.

 

A Portfolio.hu összeállításából kiderül, hogy Völner szerint ma már tudjuk, hogy mennyien váltanak teljesárú jegyet, ki és milyen bérletet vesz. Völner szerint a diákkedvezmények, a nyugdíjasok, rokkantak kedvezményei az átalakítások után is változatlanul megmaradnának. 38 féle kedvezmény van az országban, ebből 4 alapvetőt tartanánk meg jogszabályi szinten, a többi üzleti alapon a társaságokhoz kerülne ki – mondta az infrastruktúráért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy a kormány jelentősen megváltoztatná a közösségi közlekedés kedvezményrendszerét.

Völner az InfoRádió műsorában hangsúlyozta, hogy a kialakuló rendszer egy sokkal rugalmasabb és piacérzékenyebb szisztéma lenne, mely figyelembe venné a teherviselést is. Becslések szerint mintegy 20 milliárd forintot spórolnának az új rendszerrel.