TESZTELEM A RENDŐRSÉGET.

Tegnap írásban megrendeltem a rendőrséget Tardra, kényszerítő eszközök bevetésére.

Éppen kihallgattak délután Bogácson MOK ügyben, amikor beszáguldott Szerencsi rendőrkapitány úr Mezőkövesdről. Asszony látta…Én „bilincsben” voltam ugye…:-))

Szerintem ezek idegesek lettek. Ugyanis a rendőrség is köteles tudomásul venni a Hatósági Bizonyítványt. Még holnap fojtogatom majd kicsit a bírót is.

Ha kipakolják Kókait a rendelőből, akkor viszont az ÁNTSZ és az OEP kerül lehetetlen helyzetbe. Hiszen csaltak, minden kiadott eddigi iratuk ütközik az érvényes hatósági bizonyítvány státuszú praxisjog engedélyemmel. A jogalkotó mindent elárasztó hülyesége most akár utcai harcokhoz is vezethet.

Tisztelt Mezőkövesdi Városi Rendőrség!

Alulírott, dr. Keszthelyi Gyula (3416 Tard, Széchenyi utca 2/B.), Hatósági Bizonyítványom tartalmának foganatosítására irányuló kérésemet terjesztem elő.

Kérem hogy a beadványomhoz csatolt mellékletet, a Magyar Orvosi Kamara által kiadott Hatósági Bizonyítványt a KET 83. §. 4. bekezdése szerinti kötelező módon, érvényes bizonyítékként szíveskedjen az eljárásban értékelni. Ez milliókkal csökkentheti az önkormányzat által okozott további anyagi kárt is.

Miután a jelzett Hatósági Bizonyítvány tartalmát arra irányuló külön eljárásban senki nem döntötte meg, azt az ellenkező bizonyításig mindenki, a rendőrség, és a tardi képviselőtestület is köteles elfogadni.

A Bizonyítvány a következő lényeges tartalmi elemeket bizonyítja, foglalja magában:

dr. Keszthelyi Gyula önálló orvos, jogtulajdonos
Tardon, a Béke tér 1. szám alatti,
önkormányzati tulajdonú rendelőben,
jogosult a tardi háziorvosi körzetre kiterjedő
alapellátási, háziorvosi tevékenységet folytatni,
területi ellátási kötelezettséggel.
E tartalom kötelező elfogadását a települési önkormányzat hét hónapja megszegi. Nem vették ugyanis figyelembe annak hatósági bizonyítvány voltát, mely speciális védettséget ad a tartalom vonatkozásában a közokiratnak. A Bizonyítvány nem teszi lehetővé, hogy az ÁNTSZ területi ellátási kötelezettséggel működési engedélyt adjon az önkormányzatnak, hogy az OEP ennek alapján nem létező szolgáltatót finanszírozzon, illetve, hogy a feladatra az önkormányzat más orvossal bármilyen jogcímen szerződést kössön. Polgári jogi szerződésben a hatósági bizonyítvány tartalma nem változtatható meg, nem írható felül. Ez kizárólag az ÁNTSZ hatásköre.

Az ÁNTSZ 2012. november 7-én kelt levelében ismételten megerősítette, hogy a Hatósági Bizonyítvány jelenleg is folyamatosan érvényes, visszavonása, megdöntése nem történt meg. A levelet másolatban mellékelem.

Megszegte a tudomásul vételi kötelezettségét a tardi képviselőtestület, a polgármester, ezzel lehetetlenné tették a Bizonyítványban foglalt jogok gyakorlását, és a benne foglalt területi ellátási kötelezettség jogszerű teljesítését. Mindezt úgy, hogy előzetesen nem döntötték meg a Bizonyítvány tartalmát semmiféle eljárásban.

Kérem a rendőrséget, hogy a dokumentum alapján szintén fogadja el az abban foglaltakat, erre egyébként köteles is, és ez után az önkormányzatot azonnali hatállyal kötelezze arra, hogy – betartva a törvényt – ő maga is fogadja el annak tartalmát, és ne gátolja jogellenesen az önálló orvosi tevékenységem folytatását.

A Hatósági Bizonyítványt mindenki mérlegelés nélkül köteles elfogadni, és az abban foglaltaknak jogsértés esetén érvényt szerezni.

Ezért kérem, hogy a fentiek alapján a Hatósági Bizonyítvány érvényességét ismerje el, és kötelezze alperest az abban foglaltak visszamenőleges elfogadására. Amennyiben a felszólításnak nem tesznek eleget, karhatalom segítségét kérem. A polgármesteri hivatalt 2012. november 13-án felszólítottam a jogkövető magatartás tanúsítására.

Választ nem kaptam.

Tard, 2012. november 20.

Tisztelettel, dr. Keszthelyi Gyula