Hosszú egyeztetési folyamatot  követően lezárultak a Match és a Profi üzletek megvásárlására irányuló tárgyalások, jelentette be a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön. A megállapodás eredményeképp Budapesten és környékén 48 korábbi Match és a Profi bolt a CBA franchise tulajdonososaihoz kerül.

 

A lépéssel a korábban a Cora-láncot is üzemeltető Delhaize-csoport végképp felhagyott a magyarországi tevékenységével.

A CBA közlése szerint már ezen a héten átveszik az első üzleteket, amik meg is nyílnak a leltározást követően. Hamarosan megkezdődik az átvett boltok teljes körű felújítása, modernizálása is. A cél az, hogy az üzletek mindegyike csatlakozhasson az üzletlánc prémium minőségű üzleteihez.

A felvásárlásról előszöra Magyar Nemzet írt. A piaci forrásokra hivatkozó cikkben azt álították, hogy ha létrejön az üzlet, akkor a magyar üzletlánc akár meg is előzheti a hazai piacon listavezető Tescót

Egy ideig azt is várták, hogy a két láncot végül a Coop vásárolja majd fel. A Coop-csoport vezetője jelentette ugyanis be, hogy kivonuló multik boltjait vásárolja fel a hálózat, ám akkor részleteket nem közölt. A Coop és a CBA egy időben közös céget hozott létre a boltok megvételére.

Korábban derült ki, hogy azonban, hogy a CBA tizenkét regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi, a CBA-Piliscsoport Kft.-k, illetve a Pólus Coop Zrt. úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból, és átigazolnak a Coophoz. Ezzel 170 bolt hagyja ott a CBA-t, és nagyjából ebben az időben dőlt el, hogy mégsem lesz közös Coop–CBA-bevásárlás.