A Jobbik szerint botrányos és elfogadhatatlan, hogy a Malév fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság előtt meghallgatott volt miniszterek egyike sem emlékszik a személyi felelősökre – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János.
A Jobbik frakcióvezető-helyettese ismertette: sem Draskovics Tibor és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek, sem pedig Bajnai Gordon volt gazdasági miniszter és miniszterelnök nem emlékeztek arra, hogy kik voltak a felelősök a Malév fizetésképtelenségének kialakulásában.
Volner János azt is furcsának nevezte, hogy az üzleti életben komoly szakértelemmel rendelkező volt miniszterek egyike sem említett a bizottsági meghallgatása során olyan lépéseket, amelyek a Malév megmentését, fennmaradását szolgálták volna. Sőt ezzel szemben folyamatosan leválasztották a Malévról a nyereséges részeket, és rosszabbnál rosszabb pénzügyi konstrukciókról döntöttek. Példaként említette az orosz Vnyesekonom Banknak nyújtott viszontgaranciát, amely következtében a 200 millió forintért értékesített Malév 10 milliárd forinttal kötelezte el magát a saját vevője felé.
Volner János hangsúlyozta azt is, hogy a Malév még működésének utolsó éveiben is 70 milliárd forintos költségvetési bevételt termelt az évi 20 milliárd forint vesztesége mellett. Éppen ezért a Jobbik kormányra kerülése esetén újraindítaná a nemzeti légitársaságot, és elszámoltatná a rossz privatizáció és a csőd felelőseit.