Ugrásra készen várja a piacnyitást Magyarországon az osztrák tulajdonban lévő Feibra, amely versenyképes alternatívaként kíván piacra léni a liberalizációt követően. A társaság célja az országos megjelenés, de elképzelhető, hogy előbb regionális szinten erősítenek.

 

A Feibra Kft.-t 1990-ben alapították, egyik fő tevékenysége a címzetlen reklámküldemények terjesztése, ami 2009-től kiterjed az 50 gramm felettiekre is. A társaság az elmúlt évben hárommillió címzett küldeményt terjesztett és idén is hasonló mennyiségre számít. A társaság tavaly 3,7 milliárd forint árbevétel mellett 90 milliós adózott eredményt ért el. Egy évvel korábban 4 milliárdos forgalom nyomán 150 millió forint volt az eredmény.
Az osztrák posta tulajdonában lévő Feibra Kft. versenyképes alternatív postai szolgáltató akar lenni Magyarországon is a piacnyitást követően − mondta a Napi Gazdaságnak Justin István ügyvezető igazgató. Az osztrák posta a kelet-közép-európai régióban gondolkodik, ezért is elkötelezett a magyarországi terjeszkedésben, bár az itteni szabályozás meglehetősen szigorú − fogalmazott az ügyvezető. Ráadásul a törvény is elég későn, csupán néhány hete született, a végrehajtási rendeletek pedig alig néhány naposak, s maradtak még tisztázásra váró pontok.