Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.

 

Helyszín:Dél „Tepsi Kórház. Éjjel 03,30. Bementem, mert rosszul éreztem magam. Bal kar ,bal arc,szájszél zsibbadás,Bal fül zúgás,szédülés,hányinger, stb.(STROKE tünetek) A két vádlim nagyon görcsölt. Úgy mentem a kórházig, mint a birodalmi lépegető. Sürgősségen 5-6 ember, orvos, ápolók Jet Le filmet néznek. Várok! Egyre cudarabb a közérzetem. Kis idő múlva az egyik nővér megkérdezi mi az ábra. Elmondtam a tüneteket. Ránézett az órájára és elhúzta a száját. Jelezvén hogy ezekkel a tünetekkel már előbb be kellett volna jönnöm. (A STROKE-nál az első négy órában lehet segíteni.50-50%Utána halmozódik a probléma vagy halál.) Várok. 4-5perc. A Kung-Fu filmben záporoznak a pofonok. Az izgalom az egészségügyi dolgozók körében a tetőfokára hág. Várok. 5-perc. A DVD lejátszón a pause gomb ( látványos és jelzés értékű) sértődött lenyomása után, párbeszéd félét hallok.

Nővér az orvosnak : -Mi legyen?

(pusmogás, sugdolózás) Lapos fáradt pillantások az ajtó felé. Ott állok szerencsétlenül mint egy nagy rakás sz…r! Rájuk volt írva,hogy annyira örültek nekem, mint egy fog húzásnak.

Nővér: -De hát elég gázos! (mármint hogy én)

Orvos: -Küld az ügyeletre!( a sürgősségi mellett van egy éjszakai általános éjszakai ügyelet !)

Nővér:-De hát így -meg úgy.Zsibbad az arca,gyenge a keze,Szédül bla-bla-bla!

Orvos: -Ügyeletre!!!!

Nővér: -Biztos?Nem gond ez így?

Orvos: -Ügyeletre!!!!!( Mondta ellenmondást nem tűrő hangon.)

Az orvos rám nézett majd egy másodperc alatt ráhangolódott az monitorra, amin egy rakás kínai ütötte -vágta egymást. Filmet néztek azon a sürgősségi monitoron, ami arra hivatott, hogy a betegek regisztrációját,állapotát figyelemmel kísérjék.(a sürgősségin) Ezek után reméltem, hogy az EKG monitoron nem Bud Spencer és Terence Hill bunyózik 30 – 40 emberrel,miközben az éjszakai orvos karate ruhában megcsapol egy karddal vérvétel gyanánt. A nővér kijött és elvezetett az ügyeletre. Megmutatta melyik ajtó, és ott hagyott.

Nem köszönt, se puszi-se pá! (jelzem a STROKE gyanú minden esetben életveszélyes körülmény. Azonnali vizsgálatot és intenzív figyelmet igényel.) Álltam és próbáltam értelmezni az amúgy is kellemetlen helyzetet. Kopogtam az ajtón. Semmi. Vártam. kb 5 perc telt el. Semmmmmi! Kopogtam ismét. Bentről motoszkálás, kulcszörgés hangoskodás. Ajtó nyílik és idegbeteg szőke hölgy valakivel veszekszik a mobilon! Egy szót sem szól. Végig mér és sarkon fordul. Jó estét kívántam, és utána kullogtam.

Ácsorgok, és figyelek. Pislogok, mint a hó bagoly! 2 perc (ilyenkor minden perc számit) Próbálok értelmesen nézni, de nehezemre esik, mert halál hülye a szitu. Még én érzem magam szarul, hogy merek beteg lenni és mit képzelek, hogy éjnek idején zavarom őt. Telefonál és kiabál valakivel. Pár perc után a telefont az asztalra dobja és rám néz.

Nővér: -Mondja!

-Mondom a tüneteket. Nővér.

-Mi a büdös francért nem lehet emberi időben jönni.

Cammog-duzzog nézegeti a telefonját.(szerintem azon gondolkodott ,mit mondjon az éjszakás,ügyeletes dokinak hogy ne legyen le..b..va.)

Nővér: -Hát ezt nem hiszem el.

És az irataimat az asztal közepére dobja. Leült és valami napló félét nézeget percekig. Reméltem hogy nem az Egri csillagokat olvassa mert ugyebár az több száz oldal. Hümmög, és kócos haját igazgatja, miközben gyűrött, álmos, kifejezéstelen arccal, megszólal.

-Hát ez szép, és pont ma!

Nézek hülyén ,nem értem!Basszus gondoltam, l ehet hogy ma nem lehet megdögleni?

Nővér :- Most mondja már meg. Miért nem lehet emberi időben jönni.

Én aki amúgy is az ájulás szélén voltam,egy szót sem szólva felvettem az asztalról az irataim és ingatag léptekkel,a gyomromban öklömnyi görccsel kimentem az ajtón. Szó nélkül hagyta!!!!.És nem törődött semmivel. Szerintem ezután visszafeküdt a szék mögött elhelyezett tábori ágyra.(mint aki jól végezte dolgát.) Hazajöttem és még szarabbul vagyok.

Leültem a konyhában és azon gondolkodom, hogy mi a f..nak fizetünk TB-t. Gondoltam leírom. És reménykedem, hogy nem lesz gáz. Ha mégis, legalább legyen nyoma ennek az egész kalandnak. Ez a dél pesti kórház éjszakai ügyelete. Ez ma, a jellemző állapot a Dél pesti Kórházban uralkodó káoszra. Nem tudom, hogy nappal mi az ábra. De vigyázzunk! Nehogy éjszaka rosszul merjünk lenni. Nehogy kiegyenesedjen az EKG-k, hiszen a monitoron úgysem látszik a fent említett akció film miatt SEMMI!!! Jó egészséget,szép napot!

Déltepsi mentes éjszakákat kívánok.