Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.

 

Tisztelt praxis blog!

Szeretném önökkel is megosztani édesapám ügyében. Bölcsesség foga fájni kezdett, ezért megröntgenezték, amelyen a fog alatt egy góc volt. A fogorvos nem kezelte ki a gyulladást. 2012.01.13.-án egy szájsebész kiműtötte a bölcsesség fogát. Nem varrták össze, nem kapott szájfertőtlenítő, nem kellett kontrolra vissza menni-e. Másnapra bedagadt az egész arca, nyaka alatti rész.

Szedte a gyógyszert, amit írtak és borogatta. Nem javult a helyzet, ezért hétfőn elment a háziorvoshoz. Ekkor már nehezen kapott levegőt is. Az orvos meg sem vizsgálta, adott neki tüdőszűrőre és vérvételre beutalót. Másnap reggel elment a kórházba vérvételre, ahonnan már nem engedték haza. Felhívott telefonon, hogy a kórházból egy másik kórházba szállítják, mert ott nem vállalják az életmentő műtétet.

Egyből bementem hozzá a kórházba, de semmilyen felvilágosítást nem kaptam az orvosoktól. Átszállították és megműtötték, az egész nyakát felvágták, mert tele volt tályogokkal. Ezután mesterséges kómában volt napokig. Pénteken javult az állapota, a véreredmény szerint. De sajnos szombaton háromszor élesztették újra, a harmadik már nem sikerült. Édesapám halála után a kórház feljelentést tett foglalkozásban elkövetett gondatlan emberölés miatt. A nyomozás azóta is tart. Mindezt azért osztottam meg önökkel, hogy a véleményüket kérjem, hogyan történhetett meg mindez és ki lehet a felelős.