Zala megye rendőrfőkapitánya november 1-jei hatállyal felmentette tisztségéből Lenti eddigi rendőrkapitányát, Árkovics József alezredest. Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek megerősítette a Zalai Hírlap online kiadásának a felmentés tényéről szóló információját.

 

Csütörtöktől a lenti kapitányság vezetésével a mostanáig Keszthelyen szolgáló Vajda Gábor alezredest bízta meg Fülöp Valter megyei rendőrfőkapitány. A főkapitány elégedett volt Árkovics József eddigi munkájával. A változásról hétfőn adnak ki sajtóközleményt.

Felmentették a bűnügyi igazgatót is
November elsejei hatállyal felmentette, és rendelkezési állományba helyezte Fekete Miklós ezredest, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját – a megyei rendőrfőkapitány, Farkas József ezredes javaslatára – Hatala József altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Az ORFK vezetője ezzel egyidejűleg a megürült posztra Szakács László alezredest nevezte ki. Az országos rendőr-főkapitány ugyancsak november elsejei hatállyal megbízta Szabó Zoltán alezredest – eddigi bűnügyi osztályvezető és kapitányságvezető-helyettest – a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával.