Bolgár színekben versenyez jövőre  Douchev-Janics Natasa. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos szülőhazáját, Szerbiát akarta képviselni a versenyeken, de a terve úgy tűnik, meghiúsult – írja a Blikk.

– Beszéltem csütörtökön Natasával és közölte, eldöntötte, Bulgáriában folytatja pályafutását. Erre megvan a lehetősége, hiszen a férje, Andrian Dusev bolgár állampolgár – közölte a lappal Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára. – Szerbiába csak akkor igazolhatott volna, ha október 31-ig valaki kifizeti a szövetség által kért 150 ezer eurós felkészülési hozzájárulást.

Mivel sem a Szerb Olimpiai Bizottság, sem a Szerb Kajak-kenu Szövetség nem akarja átutalni a 42 millió forintnyi összeget, a klasszis kénytelen volt más vizekre evezni.

Maradhatott volna hazánkban is, azonban az elmúlt időszakban történtek, az országváltási ügyét kísérő felháborodás miatt nem akart.

Nem is kell maradnia Douchev-Janicsnak, hiszen a nemzetközi szövetség különleges jogokat biztosít azoknak, akik más országból választanak maguknak házastársat. A kajakosnak nincs szüksége engedélyre – írja a lap