Csatornák ahol fogadják a polgárok véleményét. Fekete festék a kaposvári Fidesz-táblán

Fekete festékkel öntötték le a kaposvári pártok házának falán lévő Fidesz-táblát – írja a kaposvarhirado.hu. A párt kaposvári szervezete ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.
A tudósítás szerint az épület őre szombaton hajnali négykor járta körbe az épületet, ám akkor még semmi rendellenességet nem tapasztalt. Reggel hat órakor a szolgálatváltás idején történő újbóli ellenőrzés során fedezték fel, a hogy a Fidesz házfalon lévő tábláját fekete festékkel öntötte le valaki.
– Az ilyen fajta véleménynyilvánítás nem volt jellemző eddig városunkban, a Fidesznek egyébként is megvannak azok a csatornái, melyeken fogadják a polgárok véleményét – mondta az esetet követően Dér Tamás városi pártelnök. A politikus a Kerekiben lévő Horthy-szobrot leöntő Dániel Pétert, és az ügyét tárgyaló a Siófoki Városi Bíróság bíráját hibáztatta, mondván: az a leöntés precedenst teremtett.

 

A helyszínelés elsődleges megállapításai szerint a rongáláshoz használt festék vízben oldódik. Az éjszaka során az egyik szomszédos szórakozóhelyen diszkó volt, a kaposvári hírportál szerint „nem kizárt, hogy onnan érkezettek az elkövetők”, akik „a vandál tettel nem csak a táblában, hanem az épületben is kárt tettek”.