A Békemenet szervezői szerint akciójuk  politikamentes lesz, de megvédik Orbán Viktort az Európai Unió és az IMF támadásaitól. A szervezők az utolsó pillanatban megváltoztatták a gyülekezés helyszínét és a vonulás útvonalát is. A Hősök tere helyett a Széna térről indul majd a menet, azért mert szerintük így közelebb vannak az 56-os emlékhelyek. A szervezők azt is mondták, hogy autóbuszokkal szállítják majd a Békemenet résztvevőit Budapestre. Cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy helyi Fidesz irodákban lehet helyet foglalni a buszjáratokra.

A Békemenet egyik fő szervezője hangolja rá a közönséget az október 23-ai vonulásra. Bayer Zsolt szerint a januári Békemenet mentette meg Orbán Viktort, akit kormányával együtt meg akart buktatni a baloldali érzelmű Európai Unió. A publicista szerint „az unió nyomására” bejelentett Matolcsy csomaggal is ez a cél.

„A háború újra fog kezdődni. Ami egy éve ez ellen az ország ellen elindítottak, azt meg fogják ismételni. Ha lehet, még kegyetlenebbül, még rafináltabban és még aljasabb eszközökkel Ezért kell ott lenni október 23-án” – vélekedett Bayer.

A Békemenet résztvevői a korábban bejelentett Hősök tere helyett, a sokkal kisebb Széna téren gyülekeznek majd. Innen a Margit körúton indul el a menet, majd a Margit hídon keresztül a Nyugati tér irányába vonulnak. A Bajcsy Zsilinszky útról fordulnak majd be az Alkotmány utcába és így érik el a Kossuth teret, ahol meghallgatják majd Orbán Viktor beszédét. A Békemenet szervezői szerint a miniszterelnök elégedett volt a korábbi két vonulásukkal.

A Civil Összefogás Fórum alapítója szerint a Békemenetnek most is fontos küldetése van: demonstrálja, hogy továbbra is szilárdan kiállnak és megvédik a miniszterelnököt, Orbán Viktort. Ennek ellenére – azt mondják – a Békemenet politikamentes lesz, az IMF és az adósrabszolgaság miatt demonstrálnak.

A menetre nem várnak politikusokat, és nem lesznek politikai beszédek sem.