Miskolc nem kíváncsi az importtüntetőkre

Az MSZP szerint ez a tanulsága a szerdának.  Fészekrakó-ügyben megoldást kínálnak, várják, hogy a Fidesz is támogassa azt.

„Importtüntetőkkel oldották meg a szerdai demonstrációkat az azokat erőltető szervezetek, ám erre a miskolciak, az avasiak szerencsére nem voltak vevők. Bebizonyosodott, hogy az emberek nem kérnek a felvonulásokból, masírozásokból, a józan megoldás érdekli őket”. Mindezt dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke jelentette ki csütörtökön, dr. Varga László ügyvezető elnökkel közösen megtartott sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: az MSZP továbbra sem hisz abban, hogy a Fészekrakó-ügyet az utcán kellene megoldani, nem is lehet, éppen ezért elvárja, hogy a fideszes országgyűlési képviselők támogassák a hétfőn benyújtott parlamenti határozati javaslatukat.

Csütörtöki tájékoztatóján dr. Simon Gábor elmondta: Miskolc vezetése az elmúlt két évben ezerszer megígérte már, hogy előrelépést produkálnak Fészekrakó-ügyben. Ehhez képest, amit eddig műveltek, az maximum pótcselekvésnek minősíthető, megoldásnak semmiképpen. A szerdai demonstrációk apropóján kiadott közleményükben például büszkén ecsetelték, hogy 56 lakásban ellenőrizték az ott élőket, s közülük három emberről derült ki, lakcímkártyájuk alapján semmi keresnivalójuk ott. Velük azonban nem lehet mit tenni, nem hivatalosan ott tartózkodnak, ahol akarnak. Nyilvánvaló tehát, hogy ez nem jelenthet megoldást.

Megoldást az MSZP javaslata jelenthet, ezért elvárják, hogy a fideszes képviselők is támogassák azt, sőt, saját parlamenti frakciójukból is próbáljanak támogatókat keresni az abban foglaltak elfogadásához. „Azt, hogy valóban a megoldások érdeklik a miskolciakat, jelzi, hogy nagyon sokan vettek részt az MSZP október 9-ei nagygyűlésén, ott, ahol bemutatták a párt Kelet-Magyarország programjának vitairatát. Kétszeres telt ház, több mint ezer ember volt kíváncsi a miskolci ITC-ben az MSZP terveire” – jelentette ki dr. Simon Gábor. Hangsúlyozta, nem csoda, hogy a Jobbik masírozgat az országban, hiszen a szélsőséges szervezetek igyekeznek kihasználni azt, ha egy ország gazdasága gyenge, az emberek elégedetlenek. Márpedig Magyarország – húzta alá az MSZP miskolci elnöke – az elmúlt két és fél évben, a Fidesz országlása közben tovább csúszott lefelé a szegénységi ranglistán, mára Európa 31. legszegényebb népe lettünk.