Lap-zsemle. A TASZ dicséri a szentkorona.com szidja a rendőrséget

Ezúttal szakszerűen látták el feladatukat – értékelte a rendőrség munkáját Hegyi Szabolcs, bízva abban, hogy lapzártánk után sem történik olyan esemény, amely felülírja véleményét. Bár rasszista szövegek kíséretében a „cigánybűnözés” kifejezés is elhangzott a jobbikos rendezvényen, összességében – vélekedett – a beszédek nem voltak uszítónak minősíthetők. A TASZ munkatársa elmondta, hogy a helyszínen a rendőrkapitány személyesen is intézkedett: amikor fekete egyenruhába öltözött osztagok érkeztek, közölte velük, hogy alakzatban nem vonulhatnak fel. Több előállítás is történt közbiztonságra veszélyes eszközök birtoklása miatt-írja a nol.hu
Önmagát múlta alul a Fidesz tébolyult politikai rendőrsége címmel ír a Szentkoronaradio.com. Itt a cikk.

 

 

A hatalmában megingott, annak elvesztésétől rettegő arrogáns és gőgös kétharmad minősíthetetlenül pitiáner, de egyúttal nevetséges és gyermeteg eszközöket vetett be a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogaikat gyakorolni kívánó hazafiak ellen.

A Gyurcsány – Bajnai kormány rendőrsége jó kommunista módjára kíméletlen és brutális eszközökhöz folyamodott, amire példát 2006 őszétől egészen a bukásukig többször is láthattunk. A jelenlegi rezsim, bár gorombaságában elmarad az elődjétől, de sunyiságban, aljasságban és képmutató patkánykodásban messze megelőzi azt. Kormányoktól függetlenül elmondható, hogy a rendőrség a mindenkor fennálló politikai rezsim hatalma megtartásának játékszere és eszköze lett, a bűnüldözés és a rendfenntartás helyett a kettős mérce és a rendetlenség gerjesztésében érdekelt és politikai rendőrséggé züllött le, nem kímélve a közpénzek tíz- és százmillióit.

Ma már szinte teljesen természetes, hogy egy tüntetésre szervezetten, autóbusszal utazó embereket a hatalmukkal visszaélve zaklat a sintérség , ahogy az ma a Jobbik miskolci tüntetésére utazókkal történt. A Pest megyei jobbikosok és gárdisták autóbuszát három alkalommal állították félre az M3-as autópályán azzal a nyilvánvaló célzattal, hogy az azon utazó mintegy 25 ember ne érjen oda időben a kezdésre. A Pest megyei rendőrség átfogó, egy órán át tartó motozással, járműátvizsgálással járó ellenőrzése után ugyanezen okból állították meg az autóbuszt még egyszer Gyöngyös mellett, mégpedig úgy, hogy mindvégig rendőri felvezetés mellett közlekedett. Az egyik intézkedő Heves megyei rendőrtiszt ráadásul még azt állította, miszerint nem tud arról, hogy előtte kb. egy órával az utasok már átestek egy rendőrségi átvizsgáláson. Mindezekkel egyidőben az autópályán a ki tudja honnan lopott, illetve bűnös úton szerzett pénzekből vásárolt Audikon robogó cigányok felfele tartott középső ujjal küldtek üdvözletet a várakozásra kényszerített hazafiaknak. Majd miután onnét továbbengedték őket, a harmadik megállítás Miskolc előtt történt, ahol motoros felvezetőt jelöltek ki az autóbusz elé.

Ugyanilyen eljárásokkal, undorító és jogtipró kettős mércével jártak el a Békés megyei jobbikosokkal szemben is, ahol név és rendszám szerint szedték ki a forgalomból a gépkocsikat. Felvezetést adtak az elvetemültek Gyüre Csaba jobbikos alelnök gépkocsijához is, minthogy ha a bent ülők magatehetetlen birkák lennének és nem tudnák, hova kívánnak eljutni.
A tüntetés után Vona Gábor kocsijának leszorítása az útról pedig mindennek a teteje volt…

A történtekből egyvalami vonható le: a cigány szavazatait megtartani kívánó, a hazafiak kivételével mindenki más előtt gerinctelenül hason csúszva alakosokodó Fidesz hatalma megrendült és annak elvesztésétől retteg. Emiatt mindenféle aljas és nemtelen eszközöket vet be azon erők ellen, akik a tényleges veszélyt jelentik rá.

A történet folytatódik: Egerben tüntetés úgyszintén a cigánybűnözés ellen ma, vasárnap pedig a közeli Kerecsenden. Kedden pedig a hazafiak szerte az országból a fővárosi Deák téren találkozhatnak ismét.

Vona Gábor leszorították az útról a Pintér-pribékek

Mint hajtóvadászatban a bűnözőre, úgy csaptak le a rendőrök ma este az avasi Magyar Élet Menete után a Vona Gábort is szállító személygépkocsira. Az eset a tüntetés helyszínétől távol, de még Miskolc területén történt, amikor a politikus hazafelé indult. Az alábbi történetből az is kiderül, hogy a Jobbik elnökének minden lépését figyelhetik a szolgálatok és a hatóságok.

A rendőrség három autóval, köztük egy csapatszállító furgonnal elölről, hátulról és oldalról is körbevette és leszorította az útról a Vona Gábor teljesen szabályosan közlekedő járművét. Az autóban ülőket kiszállították a kocsiból, és igazoltatni akarták, ám semmiféle magyarázatot nem adtak a filmbe illő üldözési jelenethez hasonlítható megállítás okaira. A hét-nyolc rendőr Vona Gábor többszöri kérésére sem tudott vagy akart válaszolni arra, hogy miért vonják őket ilyen drasztikus módon intézkedés alá. A helyszínen tartózkodó rendőrök parancsnoka kiszúrta, hogy a vele szemben álló férfi országgyűlési képviselő, ezért a válaszadást azzal hárította, hogy mivel országgyűlési képviselővel állnak szemben, nem folytathatják az intézkedést. Vona Gábor ezek után kifejezetten kérte, hogy ne tekintsék őt országgyűlési képviselőnek, hanem egyszerű magyar állampolgárnak, választ azonban így sem kapott arra, hogy ki és mi alapján adott utasítást erre a brutális akcióra. A rendőrparancsnok mindössze annyit volt hajlandó elárulni, hogy „azt az utasítást kapta, hogy a szóban forgó járművet állítsa meg és a benne ülőket vonja intézkedés alá”.

Az avasi Magyar Élet Menetén, a vonulás után még a helyszínen tartózkodó Barikádos videóstáb egyik tagja hallotta is, ahogy a rendőrök a központból a CB-rádión keresztül utasítást adnak „Mobil 1″-nek, hogy állítsanak meg egy fekete Skodát a benzinkút közelében. Ebben a kocsiban utazott Vona Gábor és két barátja, akiket már addig is követhetett az egyik rendőrautó.

Mobil 1 válasza a következő volt: „Az autóban Vona úr ül.Szükséges-e a személygépjármű átvizsgálása, és ha igen, milyen indokkal?”

A barikad.hu az ügyben magyarázatot vár az illetékes rendőrkapitányságtól, ahogyan arra is, hogy kollégáik miért állítottak meg és vegzáltak hasonlóan számos tüntetésre utazó jobbikost.