– A nyugalmat akaró miskolciak  nevében felelős magatartást kértem mindenkitől. Köszönöm, hogy így tettek! Köszönöm a rendőrségnek, a hatóságoknak is, hogy szakszerűen biztosították a rendet – nyilatkozta portálunknak Kriza Ákos polgármester, a szerdai demonstrációkkal kapcsolatban.

 – Fájó szívvel figyeltem a tegnapi nap történéseit, és arra gondoltam, hogy felelőtlen, magukat politikusoknak nevező emberek pár óra alatt tették tönkre mindazt, amit két év alatt a miskolciakkal közösen felépítettünk. Ígérem: azon leszünk, hogy ezt a politikai haszonlesők által kialakított negatív képet újra pozitívra fordítsuk – fogalmazott Kriza Ákos.

Miskolc polgármestere közleményében is hangsúlyozta: a várost és legnagyobb lakótelepét, az Avast egyesek politikai játszótérnek nézték tegnap. Hiába tiltakoztak ez ellen az ott élők: süket fülekre találtak. Az Avast eszközként használták saját politikai céljaikhoz. Tették ezt annak ellenére, hogy a miskolciak elmondták: a közbiztonság sokat javult az utóbbi időben, és hogy az Avas nem olyan rossz hely, mint amilyen a híre.
– Ezt tették tönkre azok, akik csupán politikai haszonszerzésre használták és használják fel városunkat. Miskolcon mindenki nyugalomra vágyik! Azt szeretnénk, ha városunkról, lakóhelyünkről nem ilyen hírek látnának napvilágot.

Még egyszer köszönöm a miskolciaknak azt a felelős magatartást, amit tegnap tanúsítottak, hiszen nekik is köszönhető, hogy nem történt atrocitás. A problémákat ezután is közösen fogjuk megoldani, és a miskolciakkal együtt folytatjuk a megkezdett munkát, az élhető, biztonságos város megteremtéséért – szögezte le nyilatkozatában Kriza Ákos.