Az Index szerint az MSZP-s vidéki  pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász Péter Milla-elnök tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.  

 

Bár az MSZP hivatalosan, pártként nem vesz részt a Milla október 23-i, budapesti tüntetésén, az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket. Ám Juhász Péter, az egyesületté alakult Milla elnöke vasárnap komoly vitába keveredett Vadai Ágnessel és Szanyi Tiborral az ATV Szabad szemmel című műsorában. Juhász a vitában egyértelművé tette, hogy a Milla és az általuk megmozgatott tiltakozók nemcsak Orbán Viktor, hanem az őt megelőző, nyolcéves szocialista kormányzás idején történteket is visszautasítják – írja a lap.

A vasárnapi vita az Index értesülései szerint olyan komoly indulatokat váltott ki, hogy több helyütt visszamondták a leszervezett buszokat. A párt hivatalos álláspontja változatlan. Török Zsolt MSZP-szóvivő szerint mindig arra biztatják tagjaikat, hogy vegyenek részt a demokratikus szervezetek kormányellenes demonstrációin. De hogy a szocialisták vezetői közül kik képviselik magukat, arra nem tudott válaszolni. „Még képlékeny, nagyon sok program van aznap” – mondta. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a pártelnök, Mesterházy Attila egyéb elfoglaltsága miatt nem lesz ott, bár ez már a múlt héten se volt máshogy.

Eközben a Fidesz választókerületi irodája az Index inkognitóban történt megkeresésére megerősítette, hogy a párt buszos utaztatást szervez a vidéki nagyvárosokból az október 23-i Békemenetre. A buszokra előzetes regisztráció után lehet felszállni, a jegyárak a távolságtól függően 2000 és 2800 forint között mozognak.