Gyulai kolbász. Vége van ennek is

Nem jogerős végzéssel elrendelte  a Gyulai Törvényszék a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolását kedden – közölte Zámbori Tibor, a Gyulai Törvényszék elnökhelyettese az MTI-nek. A döntést a bíróság azt követően hozta meg, hogy a húskombinát hétfőn adott a bíróságnak választ a hitelezői tartozás kiegyenlítéséről, a gazdálkodó szervezet válaszában a szállítói tartozást elismerte, de annak kiegyenlítésére nem kért fizetési halasztás.  

 

A határozat ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, ha nem történik fellebbezés, a felszámolási eljárásról szóló végzés a cégközlönyben történő közzététel napján emelkedik jogerőre. Arról, hogy fellebbeznek-e, minden bizonnyal a Gyulai Húskombinát Zrt. október 26-i tulajdonosi közgyűlése dönt majd.

A Gyulai Húskombinát ellen egy budapesti beszállító, az M Profood Zrt. nyújtott be keresetet szeptember végén felszámolási eljárás elindítására, mert a húsipari cég többszöri megkeresésre sem egyenlítette ki szállítói tartozását. Mivel a vállalatot nyáron stratégiailag kiemelt cégnek minősítették – 28 ilyen van az országban, ebből ez a negyedik, amely felszámolása elkezdődhet a nem jogerős döntés értelmében –, a cég október elején ideiglenes vagyonfelügyelőt kapott, ez a cég az állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.