A miskolciak holnap újra kénytelenek  lesznek eltűrni a politikai élet okos tojásainak következő erőszaktételét. A Jobbik, Gyöngyöspata és Devecser után most Miskolcot szeretné káoszba taszítani – írja közleményében Sebestyén László országgyűlési képviselő (Fidesz), hozzátéve: a még a szocialistának se elég jó gyurcsányi minicsapat pedig ehhez nyújt segédkezet, ha már a parlamentben képtelenek észrevétetni magukat.

 

– A Fidesz miskolci szervezete elutasítja a politikai önérdeknek ezt az üres és felelőtlen megnyilvánulását. Elutasítjuk a jobbikos semmi-nem-jó politizálást, mert nem rendet teremt, hanem heccel, és végeredményben káoszt szül – fogalmaz közleményében a képviselő. – Nincs szükségünk a Jobbik megkésett felhívására, mert nagyon jól ismerjük az Avas problémáit, és 2010 októbere óta egyre sikeresebben dolgozunk a megoldásukon. A Jobbik elnöke ehelyett jobban tenné, ha betartatná a saját pártja melldöngetéssel világgá kürtölt szabályait és valóban visszakérné bukott képviselőitől az európai és magyar parlamenti mandátumot, de úgy látszik, a pénz nekik fontosabb.

Az Avason a problémák összetettek, és leginkább a rendszerváltozás után kialakult súlyos munkanélküliségre vezethetők vissza, állapítja meg Sebestyén László, hozzátéve: a gondokat még súlyosbították a Gyurcsány-kormány és a Káli-féle városvezetés bűnei, elsősorban a ,,fészekrakó” akció.

A város mostani vezetése, és az országgyűlési képviselők 2010 óta dolgoznak azért, hogy normalizálódjon itt az élet, és véglegesen megoldódjanak a jogi problémák is, szögezi le az országgyűlési képviselő.

– A bíróságon folynak a Fészekrakó-perek. A miskolci városvezetés már többször elmondta, hogy a Kanadából hazaküldött romák nem számíthatnak új lakásokra, ha a régin túladtak. Nem lesz több fészekrakás! Újra megkérjük azokat, akik segíteni nem akarnak, hogy legalább tovább ne ártsanak az avasi embereknek, a miskolciaknak! – zárja sorait Sebestyén László.