Miskolciak, véreim. Szerdán nem kell  rohamsisakot és gázálarcot magunkkal vinni, mert nem lesz könnygáz, vízágyú, lovasroham. A magyar rendőrök, miután néhány honfitársunk szemét kilőtték 6 éve, megtanulták kezelni a tömegtüntetéseket. (Az azonban könnyen lehet, hogy lesznek a rendőrök között olyanok, akik 2006-ban kegyetlenkedtek, aztán addig hazudoztak, hogy megúszták.) Mire kell akkor számítani? Késésekre, munkahelyi főnökeink kérdő tekintetére. Mi várható még? Ismét csökkenni fognak az avasi lakásárak, és néhány, Miskolcon beruházni kívánó cég elbizonytalanodik. Kik fognak felvonulni? Kriza Ákos  szerint a szélsőségesek. Hogy vannak cigány szélsőségesek, eddig nem is tudtuk. Bár azon kissé felakadtunk, amikor Horváth Aladár, aki – miután a cigányok sem szavaztak rá legutóbb, visszavonhatatlanul bejelentette, hogy többé nem politizál -, arról beszélt, hogy a cigányoknak erőt kell mutatni.
Kik kavarják a szart? Hát persze a jobbikosok, akik, miután lebuktak a főnökeik (kiderült róluk, hogy zsidók), most megpróbálnak kimászni a pöcegödörből. Itt lesz-e Gyurcsány? Nem biztos, mert lehet, hogy nem a környéken haknizik.
Kik húzhatnak az egészből hasznot? Talán a Jobbik. A cigányok nem valószínű, mert ők mindenből rosszul jönnek ki. És Kriza Ákos? A show-t ellopták a miskolci fideszesek elől, amikor a szocik, akik segítették a cigányok betelepülését a lakótelepre, ott is lesznek a tüntetésen, meg nem is, most azt találták ki, hogy az állam adjon egy milliárdot az avasi problémák megoldására. Hogyan lehet ezt majd okosan leszavazni a parlamentben?