A betyárt ma Orbán Viktornak hívják

„A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök”, mondta hétfő esti kommentárjában Stephan Ozsvath. A WDR rádió ötös csatornájának esti politikai műsorában a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán minősítette a magyar vezetést keményen: A betyárok teheneket loptak csak, „Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le”.
Példaként hozta Ozsvath, hogy „a külföldi cégeknek külön adókat kell fizetniük a bandának … a Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett.” Említést tesz emellett egy pártbeli barátról, akinek médiacége sokszorosára hízott az állami megrendelésektől.  
Ozsvath szerint közben „magyarok százezrei, főleg a keleti részeken, szegényednek el. Fiatal, jól képzett magyarok pedig hátat fordítanak az országnak”. Ez azonban „dühíti a rablóvezér Orbánt”, ugyanis pénz híján a magyaroknak a kormány „csak piros-fehér-zöld pátoszt tud kínálni”.

 

A kormány eközben az Európai Uniót, „amelytől Magyarország milliárdokat kap”, „bűnbakká” nyilvánítja, hasonlóan az IMF-hez, „amelytől meg milliárdokat szeretne Orbán”. A kormány ráadásul „a kül- és belföldi kritikusokat” „hazaárulónak”, a zsidókat pedig „idegenszívűnek” tartja.
A műsort a Heti Válasz bővebben is idézi.