December 31-e után márkát válthat a rendőrség – értesült lapunk a járőrautó-tender ajánlatait pontosan ismerő forrásból. Úgy tudjuk, a közbeszerzési eljárásban az Opel adta a legjobb ajánlatot ötajtós, 1,6 literes motorú, rendőri jelleggel ellátott autók szállítására. 

A rendőrség az Octaviák és a Focusok beszerzésekor favorizált lízingkonstrukció helyett ezúttal megvásárolja az autókat. Lényeges eltérés az eddigiekkel szemben, hogy az Astrák ötajtós karosszériával érkeznek, míg a Ford által megnyert tendert még kombikra írták ki. Kombit az Opel is tudna szállítani, de a nagyobb csomagtérnél és a jobb használhatóságnál többet nyomhatott a latban a ferdehátú modellek alacsonyabb ára.

Az alkatrészforgalomnak nyilván jót tesz, de rendőrautó-tendert nyerni inkább presztízskérdés. A Ford sem az autókon realizálható, minimális haszonból profitált sokat, de pénzben alig kifejezhető érték, ha a rendőrök az adott márkával látják el közfeladataikat
115 lóerős az új rendőrautó

 

A fényhíddal, rádióval és rendőrségi matricákkal felszerelt járőrautók az Astra Classic III-ból készülnek. A Classic III-as Astra a 2003 őszén bemutatott generációt jelöli, amelyből a J Astra 2009-es megjelenése után vált Classic, követve két elődje példáját.

Az ajánlatok értékelésekor 1250 autó beszerzéséről döntöttek a rendőrség illetékesei. Mi úgy tudjuk, hogy a konkurensek közül végül a Ford és a Renault maradt még versenyben az Opellel, de az árlejtés során az Opel adta a legjobb árajánlatot, valószínűleg ők engedtek legtöbbet az eredeti összegből.

Kicsit erősebbek lesznek az eddigieknél a járőrautók: a Skodák motorja 102, a Fordoké 100, az Opeleké 115 lóerős. Tapasztalataink szerint hasonlóan lustán gyorsul mind a három
Ez válasz arra a kérdésre is, hogy az Opel, mint hazánkban 20 éve meghatározó gyárat működtető vállalat, pozitív elbírálást élvezett-e az indulók között. Az autókra meghirdetett közbeszerzéseknél a hazai gyártóbázis értéke hagyományosan nem érvényesül.
http://www.vezess.hu/