Visszatér a politikába Bajnai Gordon

Visszatér a politikába Bajnai Gordon – írja a hvg.hu. A volt miniszterelnök a Milla demonstrációján beszél majd a terveiről, és értékeli az elmúlt pár évet.

 

Lezárultak az egyeztetések az október 23-i, ellenzéki hangvételű tüntetés szervezői és Bajnai Gordon stábja között, így véglegessé vált, hogy a volt miniszterelnök két hét múlva a demonstráción jelenti be a visszatérését. A hvg.hu úgy értesült, Bajnai beszéde több bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni.

A kormányváltás önmagában nem lehet cél az ellenzéki szervezetek számára, csak eszköz a jogállami normák helyreállításához és az ország talpra állításához – ez lesz Bajnai Gordon október 23-i beszédének fő csapásiránya. Bár a demonstrációt szervező Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű csoport egyik vezetője, Juhász Péter az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta, szerdán esti gyűlésükön döntik el, kik lesznek azok, akik az ünnepen felmennek a színpadra, a hvg.hu-nak több forrásból is megerősítették, hogy a volt miniszterelnök és a Milla közti egyeztetések lezárultak. A korábbi kormányfő október 23-án jelenti be a politikába való visszatérését.

Juhász csütörtökön jelenti be hivatalosan, hogy Bajnai lesz a fő előadó.

Bajnai Gordon beszéde több lesz a politikába való visszatérés puszta bejelentésénél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni, továbbá erős kritikai éllel fogja elemezni a második Orbán-kormány tevékenységét – írja a hvg.hu.