Janics Natasa:  ne gyűlöljetek

A Szerbiába költöző és reményei  szerint 2013-tól szerb színekben versenyző Janics Natasa búcsú-sajtótájékoztatót tartott a szegedi Hotel Soleilben.

A delmagyar.hu beszámolója szerint Janics Natasa sírva búcsúzott el edzőitől, menedzserétől, sporttársaitól és szurkolóitól. Elmondta, az országváltás csak családi okok miatt történt, mert férje, Andrian Dusev a szerb kajakválogatottnál kapott munkát, ráadásul a női csapat felkészítésében.

„Nehezen hagyom itt Magyarországot. A döntésemnek az az oka, hogy szeretnék együtt lenni a férjemmel, kérlek titeket, ezért ne gyűlöljetek. Jó magyar sportolónak lenni, mert a sikereknek nem kell egyedül örülni, hanem több millió ember is velem együtt volt boldog. Edzőimnek is szeretném megköszönni: Kati néninek, Öcsi bácsinak és Vécsi Viktornak” – mondta.

Andrian Dusev felidézte, hogy három évvel ezelőtt hasonló helyzetben volt, ő Bulgáriát hagyta ott. „Akkor engem megértett, és elengedett a bolgár szövetség, és nem kaptam tőlük semmi rosszat, semmi bántót. Egy sportolónak húsz évig tart a pályafutása, maximum, ekkor kell kihoznia magából a legtöbbet. Ebből Natasa 12 évet adott Magyarországnak, mindig győzni akart, soha egy versenytől sem lépett vissza. Küzdött az országért, azért, hogy dicsőséget szerezzen neki. Natasa Londonban kapott egy ajánlatot a szerbektől, amit elfogadott, de kiemelném, hogy az olimpiai ciklust végigcsinálta. Nem volt könnyű a döntés, hiszen három gyermekem van, Milana ugye közös Natasával, és nem szerettünk volna sokat utazgatni. Ez a sport, ezt el kell fogadni. Sajnálom, hogy Natasának is velem kell jönnie, és azt is, hogy nem volt lehetőségem tovább Magyarországon dolgozni. Az egyik oka annak, hogy elfogadtam a szerbek ajánlatát, a nyelvkérdés, hiszen ott megértetem magamat. Elnézést kérek Natasa rajongóitól, támogatóitól, és köszönöm szépen mindenkinek, aki eddig támogatott minket.”

„Kevés olyan sportoló van, aki tíz év alatt több mint 40 érmet nyert olimpiákon, vb-ken, Eb-ken, nem is tudom, hogy élt-e hasonló korábban Magyarországon, ezt tisztelni kell. Magyar emberként büszke vagyok Natasára” – mondta Csonka Gábor, Janics menedzsere.