Szeptember 30-án Dunaföldváron,  október 7-én vasárnap Sopronban maradt le a fideszes jelölt az időközi választásokon. A következő napok vitája arról szól, hogy a kis létszámú szavazókörzetek képesek-e trendforduló jelezni.

 

Mesterházy személyesen is kivette a részét a kampányból, szeretett volna a helyi sajtóban is megjelenni, és éppen ehhez kötődik a választás előkészületei idején a kötelező média kakaskodás. A szocialisták sérelmezik, hogy bár hetekkel előtte jelezték a városi tévéknek szereplési szándékukat, nem kaptak lehetőséget. Ezzel szemben Boronkay Gusztáv, a Pulzus TV ügyvezetője azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy csak néhány nappal a kampányzárás előtt kaptak értesítést arról, hogy Mesterházy Attila nyilatkozna. A Sopron TV ügyvezeteője, Hajnal Sándor pedig azt állítja, hogy minden jelölt egyenlően élhetett a 10-10 perces megszólalási jogával, ezt a szocialisták is megtették.

A Fidesz honlapja október 7-én este 21:30-kor még nem foglalkozott a soproni eredményekkel. A Leghűségesebb Városban zajló kampányról az utolsó információ egy október 6-i bejegyzés, ahol Mesterházy „botránypolitizálásról” tesznek említést. Abdai Géza alpolgármestert idézik, aki szerint a mindenki egyenlő felületet kapott a városi médiumokban, az erre vonatkozó megegyezést „mindenki betartotta, senki sem vitatta, és mindezt most Mesterházy akarta felrúgni a kampány végén az MSZP javára akkor, amikor a többiek már nem tudnak reagálni.”  hvg.hu