Péntek esti kijelentése miatt  lemondásra szólítja fel a kormányszóvivőt az Lehet Más a Politika.

Giró-Szász András szerint a pedagógusok „konyakot akarnak rendelni”, amikor jogos, sokszor megígért béremelésük és a pedagógus-életpályamodell eltüntetését kérik számon a kormánytól – olvasható az LMP közleményében. A tanárokat sértő mondatai miatt lemondásra szólítja fel a kormányszóvivőt az ellenzéki párt.

Giró-Szász András milliós jövedelme 21 500 forinttal nő jövőre, a pedagógusok jövedelme a kormányváltás óta 15 százalékkal csökkent. Nemhogy konyakra, élelemre alig futja már nekik – írja az LMP.

Az ellenzéki párt szerint a pedagógus-életpályamodell volt az egyetlen, amelyet az elmúlt két évben az oktatási irányítás javára lehetett volna írni. A pénteken bejelentett legújabb megszorító csomag azonban ennek bevezetését is határozatlan időre tolta – emiatt az LMP pénteken távozásra szólította fel Hoffmann Rózsát. A pedagógusokat megalázó kijelentései miatt a kormány szóvivőjének is azonnal le kell mondania – tették hozzá.

Giró-Szász Attila október 5-én pénteken Az Este vendégeként az aznap bejelentett 400 milliárdos megszorító csomag elleni pedagógus tiltakozás kapcsán mondta, hogy „amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha v