A miskolc-tapolcai egykori hoteltulajdonos , civilben okleveles könyvvizsgáló sokáig töprengett azon, hogyan köszönhetné meg Zámbó Imrének mindazt, amit tőle kapott. Élt-halt az énekes hangjáért, a zenéjéért, s azért, hogy az énekes lelke éppen olyan volt, mint az övé. Kitalálta, hogy az énekes iránti rajongásból és szeretetből átkereszteli a szállodáját Hotel Zámbó Jimmynek. Az énekes az éjféli órákban, a nyíregyházi koncertje után érkezett az elsötétített épülethez, s amint kiszállt a Mercedeséből, hatalmas tűzijáték fogadta. Hirtelen kigyulladtak a szálloda fényei is, a homlokzati felirattal együtt: HOTEL ZÁMBÓ JIMMY. Az álomszerű avatóünnepségen még egy nemzeti színű szalagot is átvágott az énekes, majd átvette a hatvan szál rózsából neki készített káprázatos, szív alakú csokrot. Zámbó Imre a meghatottság könnyeivel küszködött, azt hitte, ezt a rajingást már nem lehet fokozni. Lehetett.
Belépett a róla elnevezett szállodába, s mindjárt a róla elnevezett étteremben találta magát, melynek falára az arcképét festették, mögötte tengerrel, zöldellő hegyormokkal, a Nap helyett lebukó, vöröses-sárgás cédé koronggal.
Asztalhoz ült, s a kezébe nyomták a róla elnevezett étlapot, melynek első oldalán az ő kedvenc ételei sorakoztak. A ragus zöldborsóleves vegyes zöldséggel, a párolt, őszibarackos, sült burgonyás rántott csirkecomb, a bő, sűrű pecsenyelével tálalt, túrós-kapros nokedlis kakaspörkölt, az oregánóval ízesített tejfeles pulykamell, a fok- és vöröshagymás, majoránnás brassói aprópecsenye és a Jimmy-kehely: fagyik, grillázs, gyümölcs, tejszínhab, csoki öntet, likőr. A séf persze gondolt azokra is, akik nem voltak a Jimmy Fan Club-tagjai, ők választhatták a királyrákot, Lucifer-lángost, a Babuci kedvencét, a Pékné csülkét.
Zámbó Imrét lenyűgözte a róla elnevezett szálloda szobáinak megjelölése is. Így a királyi lakosztály a Zámbó Jimmy Szigete címkével, a feleségének és a gyermekeinek tett gesztus, az Edit asszony szentélye Adrián kuckója, Sebastian-zug, Krisztián-lak feliratok. A történet első része a http://www.mixonline.hu oldalán