A boon. hu utánajárt. Átfogó  logótörténettel nem szolgálhatunk – Nagy Sándor, a Rosvig Reklámügynökség vezetője mondta, régóta gyűjtögeti a város logóit, és a későbbiekben szívesen beszél róla – de az utóbbi évekét összefoglaljuk. A legutóbbi például épp Nagy Sándor nevéhez fűződik.
Az előző városvezetés idején kiírtak ugyanis egy pályázatot a város logójának elkészítésére.
– A pályázatot mi nyertük, akkor még Micropress Reklámstudió néven – mondta portálunknak Á.Tóth József, aki ma az Á.Tóth és Barátai Produkciós és Reklámügynökség Kft. ügyvezetője. ( Az eszakhirnok.com korábbi cikke sok kommentel itt )
– A közgyűlés a mi tervünket szavazta meg, de végül nem a miénk került a köztudatba – mondja. Mint meséli, végül a közvélemény a Rosvig-féle tervet jobbnak találta, így az lett a város logója, hosszú éven keresztül ezt használta Miskolc.
– Úgy gondolom, jogosan, a Nagy Sándorék-féle terv jobban kifejezi a várost – fűzi hozzá.
Nyitott kapuk városa
A logón az Avasi templom látható, mégpedig azért, mert a templom harangjátéka Miskolc szimbóluma, ezt már Nagy Sándor magyarázza. A logó alatt ott a felirat: Miskolc, a nyitott kapuk városa.
A szlogen már később „mosódott össze” a logóval. Miskolc ugyanis szlogenpályázatot is kiírt, ebben nyert az említett nyitott kapuk szlogen, ez Dömötör Zoltán ötlete volt. A szlogen és a logó tíz éven át, 2001 és 2011 között hívta fel a figyelmet Miskolcra-írja Hajdu Marian a boon.hu oldalán.