Mengyi: csak közösen, egymást segítve állíthatjuk meg, illetve fordíthatjuk pozitív irányba a Borsod-Abaúj-Zemplénben zajló folyamatokat

Szeptember utolsó szombatján rendezték meg az első Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bortúrát. A program legfontosabb célja, hogy még jobban megismertesse a világgal hazánk e páratlan tájegységét, Tokaj-Hegyalját.

 Négy borospincét látogathattak meg azok, akik részt vettek a hagyományteremtő eseményen. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint azért is fontos, hogy minél több ilyen program várja megyénk gazdasági életének résztvevőit, mert csak közösen, egymást segítve állíthatjuk meg, illetve fordíthatjuk pozitív irányba a Borsod-Abaúj-Zemplénben zajló folyamatokat.

„Kiemelt célunk, hogy a kulturális-és természeti értékek védelme mellett jelentősen növeljük a térség szőlészeti, borászati és turisztikai jövedelemtermelő képességét.”- mondta a Közgyűlés Elnöke.

„Célunk az, hogy Tokaj-Hegyalja térsége idegenforgalmi központtá váljon, a Megyei Önkormányzat pedig, mint a terület-és vidékfejlesztés motorja, a megyei fejlesztési programot a térségi fejlesztési elképzelésekhez igazítva indítja útjára. A sikerhez azonban mindenki összefogása szükséges” – jelentette ki Mengyi Roland.

A rendezvényen rész vett Szilágyi Áron a kardvívás olimpiai bajnoka, aki származása miatt maga is kötődik Erdőbényéhez és Tokaj-Hegyaljához.

A Tokaji borvidék idén 10 éve, 2002 óta szerepel az UNESCO Világörökségi területei között. Az itt található 27 település összefogása és közös gondolkodása, közös fejlődése azóta is példaértékű. http://www.mengyiroland.com