A miskolci önkormányzat portálja is felfedezte az origo.hu múltheti cikkét  amely a konkurenciájáról szól. Ime.

Bajban az Észak kiadója? – az ügyvezető cáfol

2012-10-02 18:18

FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Sajtóinformációk szerint elrendelték a közelmúltban az Észak-Magyarország napilapot, és a Borsod Online hírportált is kiadó Inform Média Kft. felszámolását. Az origo.hu cikke szerint a médiavállalatnak napi fizetési problémái vannak, a hírt a cég ügyvezetője cáfolja.

Az országos hírportál még hétvégén számolt be arról, hogy a Debreceni Törvényszék megállapította szeptember 20-án, az Inform Média Kft. fizetésképtelenségét, és elrendelte a vállalat felszámolását. Az [origo] birtokába került, egyelőre nem jogerős végzésből kiderül, hogy a hitelező az eljárást egy mindössze 3,75 millió forintos, nem vitatott tartozás miatt indította.
A felszámolás azért is meglepő, mert ez az összeg eltörpül a vállalatcsoport 5-7 milliárd forint között mozgó árbevétele mellett. Az Inform Média adja ki a Borsod megyei Észak-Magyarországot, a szabolcsi Kelet-Magyarországot és a hajdúsági Hajdú-Bihari Naplót, ezen kívül számos nyomtatott és online kiadványa van, a cég üzemeltet mindhárom említett megyében hírportált is.
A portál szerint a megyei lapóriás egykori alkalmazottjával került szembe, a számára megítélt tartozást nem fizették ki. A kiadónak egykori partnereivel is meggyűlik a baja. Egyik forrásuk felhívta rá a figyelmet, hogy az Inform Média máig nem fizette ki a Budapesti Piac Zrt.-nek a hirdetési újság (pontosabban az azt kiadó POP Kft. üzletrészének) július 31-én esedékes, több százmillió forintos vételárát, és emiatt is per elé néz.
Az üggyel kapcsolatban többször is eredménytelenül próbáltuk meg elérni Kiss Lászlót, az Inform Média Kft. lapcsoport-főszerkesztőjét, Fodor István, az Inform Média ügyvezetője azonban korábban úgy reagált az origonak, hogy a csoport likviditási helyzete stabil, elmaradt kifizetései nincsenek. A Budapesti Piac ügyében elszámolási vitára hivatkozott, melynek lezárása után „az Inform Média kifizeti a jogosan megítélt összeget”. Azt állította, hogy a Debreceni Törvényszék felszámolást elrendelő végzéséről nincs tudomása.
Később az Inform Média közleményt tett közzé hírportáljain, melyet az alábbiakban szó szerint idézünk:
„Az origo.hu országos internetes portálon a lapunkat/portálunkat kiadó Inform Médiáról valótlanságokat állító, lejárató cikk jelent meg hamis fényben feltüntetve cégünk gazdasági helyzetét. Az Inform Média, amely Észak-Kelet–Magyarország piacvezető kiadóvállalata a válságban is megőrizte piaci pozícióit, s hosszú távon kíván további fejlesztéseket megvalósítani. A szükségszerű intézkedések meghozatalának köszönhetően az Inform Média eredménye tavalyhoz képest az év eddigi részében 20%-al növekedett, valamennyi magyarországi hitelét visszafizette.
A cikk miatt az Inform Média jogi lépéseket tesz.”
T.Á.