S. Márk: Kényszerítettek az autórablásra

Egy kigyúrt „rossz­fiú”  tanácsára rabolt autókat a domonyvölgyi gyilkos S. Márk (18) – legalábbis a Blikk szerint ezt állította a rendőröknek a fiatalember.

A diáknak szinte folyamatosan anyagi gondjai voltak, amelyeket részben magának köszönhet: rossz társaságba keveredett, sőt a drogokra is rákapott, amihez rengeteg pénzre volt szüksége. Így persze már kevésnek bizonyult a szülői apanázs, ezért más lehetőségeket keresett szenvedélye finanszírozására. Az állítólagos férfi, úgy tudjuk, azt mondta neki, hogy szerezzen autókat, és passzolja tovább, ebből majd lesz pénze. Mivel Márk nem értett az autólopáshoz, így maradt a rablás. Hiszen ehhez nem kellett a tudás, miként lehet elkötni egy kocsit. A gyilkossá vált diák kitart amellett, hogy rosszfiú ismerőse mutatta meg, hogyan tud késsel fenyegetőzve autót rabolni. A fiatalember megfogadta a tanácsot: ekkor csapott le először Hatvanban, ahol két hete sikeresen elvette K. Irén Opel Astráját.

Mint megírtuk, a sikeren felbuzdulva, négy nappal az első támadás után elutazott Gödöllőre, ahol először B.-né M. Judit autójába ugrott be késsel. Aszód felé akarta irányítani a nőt, aki felháborodott, ordítozott a fiatalemberrel. S. Márk pedig ettől megijedt, és kiszállt az autóból. Éppen ezért a fiatalember a második támadásnál nem várt: rögtön mellbe szúrta a volán mögött ülő M. Juditot, akit néhány kilométerrel odébb végül 26 késszúrással végzett ki. blikk.hu