A magyarországi zsidó közösséget  ért veszteségeket is szóba hozta beszédében Orbán Viktor, aki kedden délelőtt az izraeli Teva gyógyszergyártó új üzemének avatásán vett részt Gödöllőn. Orbán szerint az ünnepségen elhangzó magyar himnuszt nem az épp ott tartózkodó magyar miniszterelnök, hanem a Teva izraeli vezérigazgatójának tiszteletére játszották el.

 

A 22 milliárd forintos beruházással felépített steril centrumban onkológiai készitményeket gyártanak majd, és a magyar piac mellett 70 külfoldi országot is ebből az egységből látnak majd el. A gödöllői gyáregység 263 új munkahelyet teremt – hangzott el a megnyitón.

Orbán az üzem falavatásának alkalmából tartott beszédében kiemelte, hogy Magyarország egy olyan ország, amely az elmúlt száz évben rengeteg veszteséget szenvedett el, elvesztette többek között területe egy részét, a zsidó közösség egy részét és a katonaság egy részét is, majd az 1956-os forradalom és szabadságharcot követően 250 ezer magyar embert.

Ha ezek a veszteségek nem sújtották volna az országot, Magyarország sokkal boldogabb, gazdagabb ország lenne – tette hozzá a kormányfő, aki szerint a magyarokban viszont még él a hit, hogy az ország többre képes, bár honfitársainkban él az önsajnálat is-írja a hvg.hu