Egyed képviselő és Vona pártelnök megint rossz hírét kelti városunknak! – így reagált arra a tegnapi bejelentésre Nánási-Kocsis Norbert fideszes miskolci önkormányzati képviselő, hogy a Jobbik Magyar élet menetét szervez az Avas lakótelepre, hogy felhívja a kormány és a helyiek figyelmét az ország közbiztonsági hiányosságaira.

A Jobbik tegnapi budapesti sajtótájékoztatójából megtudtuk: Gyurcsány mintájára Vona Gábor az Avasra látogat, igaz nem aludni. A pártelnök egyelőre csak a fáklyás menet élén kíván gyalogolni, és ezzel újra az avasi lakótelep rossz hírét kelti – írja reagálásában a fideszes képviselő.

Vona pártelnök akciója hasonlít ahhoz is, amikor Káli Sándor a választásokhoz közeledvén, 8 év polgármesterkedés után, a miskolci közbiztonság megteremtése érdekében azt javasolta saját kormányának, hogy dolgozzanak ki egy cselekvési tervet, és alakítsanak meg egy parlamenti bizottságot. Káliék szánalmas tehetetlenkedésének következménye volt az avasi „fészekrakás”, a miskolci közbiztonság széthullása, fogalmaz Nánási-Kocsis Norbert.

A Káli korszak szánalmas tehetetlenkedése, a miskolci „fészekrakás” évei után a jelenlegi városvezetés – a csaknem két éve tartó közbiztonsági akcióival – elérte, hogy közel 50 „fészekrakó” család elhagyta lakótelepeinket. A belügyminiszter legutóbbi miskolci látogatása idején jelentették be húsz, a miskolci önkormányzat anyagi erőfeszítése révén támogatott új rendőrjárőr szolgálatba állását.

A közmunkaprogram keretében Miskolc kapta a legnagyobb kormányzati segítséget ahhoz, hogy a szocialista „mindenkinek segélyt” gyakorlat helyett, az igazán rászorultaknak, a köz számára is hasznos munka legyen a visszaút a munka világába, szögezi le a képviselő.

Arra kérjük a Jobbik tisztelt képviselőt, ha Miskolcnak, a miskolciaknak – és főleg az avasiaknak – nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak! – szólítja fel politikustársait Nánási-Kocsis Norbert.