Mit nem szeret hallani Kriza  Ákos polgármester? Miskolc közgyűlése 2012. szeptember 27-i ülése egybeesett a Turizmus napjával.

Tompa Sándor önkormányzati képviselő a közérdekű kérdések napirend keretében erről beszélt.
Elmondta, érdemes áttekinteni milyen eredményeket ért el két év alatt ez a városvezetés, akik a turisztika fejlesztését húzóágazatnak mondták a kampányban.
A selyemréti fürdő újjáépítése a közvélemény előtt ismeretlen okok miatt megállt, a Tapolca fejlesztési pályázatunkra egyetlen forintot sem adott a Kormány és a napokban ért véget az a folyamat, amiben szétverték a turizmusban érdekelt vállalkozók összefogását és visszaadták az erre kapott EU-s milliókat.
És mindez egy személyhez köthető, Kriza Ákos turizmus-múzsájához, Czinkné Sztán Anikó asszonyhoz. Ő az, aki egy személyben a Tapolca Fejlesztési kft, a Turisztikai kft. ügyvezető igazgatója és a Városfejlesztési kft. Felügyelő Bizottságának elnöke is.

De barangoljunk egy kicsit a világhálón: kiderül, hogy Czinkné Sztán Anikó lakcímére két cég is be van jegyezve és tulajdonosa is ezeknek. 2011-ig ügyvezetője is volt mindkét kft.-nek. Ha alaposabban megnézzük, az ÉSZAKPROJEKT kft.-re 2012. május 2-án végrehajtás került bejegyzésre, a KALANDTÚRA kft. esetében pedig a végrehajtást még 2010. november 10-én jegyezték fel. De ennek a kft.-nek az adószámát is felfüggesztették 2011. június 17-én és a cég egyik tagja vagyoni részesedésének lefoglalása is megtörtént 2012. április 23-án.
És nem mellesleg van egy kis adótartozása is Miskolc város honlapja szerint.
De nincs jobb helyzetben a PANAFORG zrt. (budapesti cég), amelyben Czinkné Sztán Anikó tulajdonos és felügyelő bizottsági tag is (volt), ma már végelszámolás alatt áll 2011. október óta.

Felmerül persze a kérdés, hogy aki a saját vagyonáról így gondoskodik, ilyen felelősséggel viszi az ügyeket, miért engedik a közvagyon közelébe? Hogyan lehet Czinkné Sztán Anikó két miskolci cég ügyvezetője, amelyek nem kevesebb vagyonnal, mint Tapolcával rendelkeznek?
Beleértve a világszám Barlangfürdőt és a jobb sorsra érdemes Tapolcai strandot!
Azt akartam a képviselő megtudni Kriza Ákos miskolci polgármestertől, vajon nem tart -e attól a Városvezetés, hogy Czinkné Sztán Anikó által irányított cégek is arra a sorsra jutnak mint az ügyvezető igazgató tulajdonában lévő társaságok?
Ezt nem szerette volna hallani a Polgármester és ezért megvonta, belefojtotta a szót Tompa Sándor önkormányzati képviselőbe.
Tényleg nem akar szembenézni ezekkel a tényekkel a miskolci Városvezetés, Kriza Ákos?