A kerecsendi mezőőr a munkáját végezte,  a bíróság azonban 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a tolvaj cigányokkal szemben. A településen felbátorodtak a bűnözők.

A vidék biztonságáért felelő személyek, például mezőőrök és polgárőrök munkáját szabotálja a magyar bírói ítélkezési gyakorlat, illetve a magyar állam azzal, hogy nem ad megfelelő eszközt a kezükbe és folyamatosan hátráltatja őket, amikor ők a munkájukat végeznék- mondta el mai sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus emlékeztetett: tavaly májusban a kerecsendi mezőőr tetten ért egy cigány származású személyekből álló csoportot, akik cseresznye lopásból érkeztek. A helyzet teljesen egyértelmű volt, ekkor a mezőőr eléjük állt, hogy megpróbálja őket feltartóztatni. A társaság egyik tagja a biciklit a mezőőrnek tolta, aki intézkedett. Végül a cigány társaság feljelentette az őrt, hivatás körében elkövetett bántalmazásért. A bíróság 300 ezer forintos pénzbírságra ítélte a mezőőrt.

Zagyva György Gyula hangsúlyozta: már most jól látszik, hogy a bíróság ítélete után a kerecsendi bűnöző életmódot folytató személyek felbátorodtak és úgy érzik, azt csinálnak, amit akarnak. A nemzeti radikális képviselő szerint ez nem egyedi eset és vérlázítónak nevezte, hogy nem hagyják a rendvédelemért felelősöknek végezni a munkájukat.

A fent említett eset után újabb bűncselekmények történtek Kerecsenden – hívta fel a figyelmet Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, aki rendszeresen látogat a településre a közbiztonság javítása érdekében. A politikus közölte: az szocialista kormányzás ideje alatt több százmillió forintot költöttek a település felzárkóztatására, ehhez képest a bűncselekmények száma az elmúlt 5 évben négyszeresére növekedett.

A Jobbik kormányra kerülése esetén nagyobb jogkört és nagyobb lehetőséget biztosítana a rendőrség, az újonnan felállítandó csendőrség, polgárőrség, mezőőrség és hegyőrség számára. A Jobbik a különböző szervezeteket egységesítené, hogy ne aprózódjon szét a civil önvédelem. A nemzeti radikális párt még a fegyverhasználatot is bevezetné azoknál a személyeknél, akik vállalják önkéntes munkában a saját településük védelmét.

barikad.hu