A rendőrség szeptember 30-án este nyomozást rendelt el, mert ismeretlen személy egy sárospataki családi ház lakásának pincéjébe, illetve annak lakásrészébe egy rugalmas csövön keresztül földgázt engedett.

A szakértő bevonásával végrehajtott rendőrségi helyszíni szemle megállapította, hogy a gáz mennyisége a házban a robbanási elegyet elérte.
A bevezetett rendőri intézkedések és elvégzett adatgyűjtések során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt a ház szomszédjában lakó férfi követte el.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatta ki az 58 éves férfit, aki bár a nyomozóknak tagadta a bűncselekmény elkövetését bűnösségét azonban a beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok egyértelműen alátámasztják. Az ügy gyanúsítottja korábban több esetben is tett olyan kijelentést, mely szerint a sértettekre rágyújtja lakásukat.
A még büntetlen előéletű, 58 éves sárospataki férfit a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel él az ügyészség felé előzetes letartóztatásának bírósági elrendelése érdekében.
– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –