A Vodafone robbant

A Vodafone szerint a lakosság széles rétegeit nem szabad egyik napról a másikra megfosztani a szélessávú szolgáltatástól.

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója erről hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt a frekvencia-árverést érintő bírósági döntést firtató kérdésre válaszolva.

A Fővárosi Törvényszék a közelmúltban jogerősen hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait. A negyedik mobilszolgáltatót is érintő ítélet szerint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

A két héttel ezelőtti bírósági döntéssel érvénytelenített pályázaton nyert frekvenciával a Vodafone országossá tehette a szélessávú hálózatot. Diego Massidda hangsúlyozta, a hatóságnak és a kormánynak is érdeke, hogy a lakosság ne legyen megfosztható ettől a szolgáltatástól.

A sajtótájékoztatón Beck György, a társaság elnöke közölte, az iPhone 5 készülékek magyarországi megjelenésével egyidejűleg három fix díjas csomagot dob piacra a Vodafone, amelynek alapja az, hogy a lakosság 95 százaléka hozzáfér a szélessávú hálózathoz. Ez a csomag a Vodafone vezetői szerint robbantani fogja a telekommunikációs piacot a Vodafone vezetői szerint. A Vodafone Red gyakorlatilag végtelen, korlátlan mennyiségű beszélgetést és sms-ezést nyújt bármely hálózatba, bármilyen időszakban valamint akár 4GB-nyi mobilinternet szolgáltatást is magában foglal. A Vodafone Red Standard havidíja 15 900 forint, a Super csomagé pedig 21 900. Jócskán vannak olyan ügyfelei a Vodafone Magyarországnak, akik havonta ennyit költenek szolgáltatásokra, de a társaság azt is reméli, hogy többen épp az új csomag miatt fognak átmenni hozzájuk – tette hozzá Richard Sherwood, a lakossági üzletág vezérigazgató-helyettese.