„Nagyon vékony lettél!” 5 Facebook-poszt, amit soha többé nem akarunk látni

Az ezoterikus bölcsesség, amit  Windows Painttel egy tengerpartos, naplementés, vagy tengerparti naplementés képre írtak rá meghatott fészbukozók. Ezek a posztok szívecskékkel és „Nagyon igaz! XOXO” kommenttel sem menthetőek…„Szerintetek sem kell már fogynom?”- típusú fotók, amelyek általában a fürdőszobai tükör előtt, bikiniben (vagy rosszabb esetben anélkül) készülnek, csücsörítős arccal, és persze „szexin” pózolva. A kötelező kommentek: „De csini vagy!”, „Nagyon vékony lettél!” „*-*”, amire a kötelező válasz: „Köszi, cukik vagytok!”  

Babás képek olyan anyukáktól, akiknek a profilképén is a saját gyereke látható. Gyakori képalák: „Manócska elaludt”, „Tündérke felébredt”, „Cukimuki először használja a bilit!”, és hadd ne soroljuk, mi mindent csinálnak még szegény babák…

A gép előtt világot megváltó emberek posztjai, akik olyan képeket és szövegeket posztolnak, mint például ez: „oszd meg ezt a nyomasztó, világvége-hangulatú képet, különben Nicaraguában kihalnak a zöldpettyes krumplibogarak, és ez csak és kizárólag a te hibád lesz!”

A folyamatos becsekkolás a legkülönbözőbb helyekről, tökéletesen feleslegesen (Kata itt van – A Város Legmenőbb Zárt Körű Bulija, vele: random celeb neve; Kata itt van – Ferihegy, komment: „Hurrá, megint utazom, miközben mindenki más a munkahelyén tesped!”; Kata itt van – A szottyos sarki ábécé, „Hurrá, vettem két friss zsemlét!” stb)