Megöltek egy 30 éves nőt: rendkívüli intézkedések a gödöllői egyetemen

Körlevélben figyelmeztette a  diákokat és az egyetemi dolgozókat a gödöllői Szent István Egyetem rektora, dr. Solti László, miután a napokban egy 18-25 év körüli férfi meggyilkolta az intézmény egyik, 30 év körüli munkatársnőjét – a nő holttestét később Domonyvölgy külterületén találták meg –, és egy másik nőre is rátámadt. A Velvet értesülései szerint a körlevélben az igazgató fokozott óvatosságra int mindenkit, és ígértetet tett rá, hogy az egyetem biztonsági szolgálata mindent el fog követni az intézmény biztonsága érdekében. A rektor felvette a kapcsolatot az hatóságokkal. A gépkocsit használókat az egyetemen arra kérik, hogy ne engedjenek idegeneket beszállni az autójukba. A gépjármű ajtajait az utazási idő alatt végig tartsák bezárva. Értesülésünk szerint a rektor azt is javasolta, hogy a rendőrség segélyhívó számát (107) gyorshívásra programozzák a mobiltelefonjukban. Solti László azt kérte, hogy ha a Campuson gyanús személyt vagy eseményt látnak, azt rögtön jelezzék a biztonsági szolgálatnak. A támadóról fantomképet adott ki a rendőrség, egy szőkésbarna hajú, fehér bőrű férfit keresnek. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, kedd reggel óta – a rektor segítségkérésétől függetlenül – fokozott a rendőri jelenlét a 3-as számú főút és az M3-as autópálya környékén és Gödöllő térségében. „Nem tudom, hogy a rektor úr kért-e ilyet vagy sem, de a rendőrség önállóan is úgy döntött, hogy fokozottan figyelünk és tartunk ellenőrzéseket.” Legfrissebb információink szerint szerdán egyperces megemlékezést tartottak az egyetemen az áldozat emlékére, aki értesüléseink szerint adminisztrációs területen dolgozott.

 

Az áldozatra emlékeznek az egyetemen
Fotó: iVelvet
A heol.hu értesülései szerint a fantomképen látható férfit felismerték Gyöngyösön, Heves megyében számos helyen állítottak fel ellenőrzőpontokat, minden autót megállítanak. Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a heol.hu érdeklődésére elmondta: egy más megyében történt bűncselekménnyel összefüggésben rendeltek el fokozott ellenőrzést Heves megyében. A keddi domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét kedden felismerni vélték Gyöngyösön – erősítette meg a szóvivő.

Helyi hírforrások szerint Gyöngyös összes kivezető útját fokozottan ellenőrzik a rendőrök, és ez összefüggésben lehet azokkal a hivatalosan meg nem erősített értesülésekkel, amelyek szerint a körözött férfit a Heves megyei város plázájában látták. Az atv.hu ugyanakkor közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyilkosság elkövetője Gyöngyösön, annak Rózsadomb nevű negyedében tartózkodhat. A tévécsatorna honlapja szerint szerda délután már csak a városból kihajtó autókat ellenőrzik egyesével a rendőrök, akik, más helyi beszámolók szerint, a M3-as autópályán buszokat is megállítottak korábban. Nem sokkal később a kimenő forgalom ellenőrzésével is felhagyott a randőrség. Az ezzel összefüggésben felröppent feltételezésekről Soltész Bálint rendőrségi szóvivő azt mondta: nem fogták el a körözött férfit, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a keresését.

Az egyetem munkatársaitól a Velvet úgy értesült, a gyanúsított 15 óra körül megtámadta az egyetem egy másik, idősebb dolgozóját is, aki az esetet a gödöllői rendőrkapitányságon jelentette. A gyilkossággal gyanúsított férfi alig egy órával később támadt másik áldozatára, akinek a holttestére Domonvölgy külterületén bukkantak rá.