A bilibe érhet a kezük azoknak a miskolci turbó-szociknak, akik már arról beszélnek, hogy Kriza Ákos máris elbukta a polgármesterséget a Földes kapcsán. Kétségtelen, hogy nem tűnik egy jó húzásnak ujjat húzni Miskolc elitjével, akiknek a gyerekei a Földesben koptatják a padot. De azért a választások ettől még nincsenek lejátszva. Arra viszont van esély, hogy gyorstalpalós kommunikációs tréningeken tanítani fogják a történetet, a hogyan veszítsünk minél gyorsabban támogatókat című kurzuson… 
Az egész történet már onnan homályos, hogy egyáltalán minek kell a saját embereinket benyomni az óvodák, vagy a középiskolák élére. Azonkívül persze, hogy a spanunk jobb fizetést fog kapni, egy csomó szavazatot lehet vele bukni.
Én Kriza Ákos helyében megpróbálnék a Földes igazgatójával egy szaunába járni, de úgy, hogy közben odarendelném a minap.hu fotósát, hogy csináljon egy-két paparazzi fotót az eseményről. Veres Pál egy népszerű ember Miskolcon, és egy olyan iskola vezetője, ahova mint tudjuk, olyan gyerekek járnak, akiknek a szülei tutti fideszes szavazók.
Az elmúlt héten mennybe ment  a negatív hírek mentén elhíresült Miskolc, legalábbis a Cinefest fesztivállal kapcsolatban az országos, de külföldi sajtóban megjelent írásokban. A fesztivál ki van találva, működik is, valszeg ebbe kell nyomni a pénzt, és nem a táltos fesztiválba, hagyni a szakembereket, akik már bizonyítottak dolgozni. Elsikkadt a hírek tengerében, hogy a kormány megtiltotta a kereskedelmi bankoknak, hogy az önkormányzatoknak hitelt nyújtsanak. Kósa Lajos szerint ezt csak azok a városok élik túl, akiknek jelentősebb adóbevételei vannak. Kósa felsorolásában Miskolc nincs benne.