Másfél évvel ezelőtt jelentette  be az Opel akkori elnöke és Orbán Viktor, hogy a válság ellenére Szentgotthárdon az Opel Flex Motorgyár néven új üzemet épít, ezzel mintegy 800 embernek közvetlenül, valamint a beszállítókon keresztül még több embernek munkát adva.

 

Az Opel akkor az itteni magas képzettségű munkaerőnek, és az addig végzett magas szintű munkának köszönhetően döntött az üzem szentgotthárdi felépítése mellett. Az 50 millió euros fejlesztést az állam 5.5 milliárd forinttal támogatta. Az újfajta motorgyár lényege a flexibilitás, vagyis ugyanazon a gyártósoron készülhetnek a benzines és a dízel motorok is, valamint a 3 illetve 4 hengeres változatok. Az új gépsoroknak egy körülbelül 30 ezer négyzetméteres új csarnokot építettek fel a meglévők mellé.

Orbán Viktor beszédében megköszönte a gyár dolgozóinak azt a magas szintű munkát, aminek köszönhetően ez a gyárcsarnok most itt épülhetett fel, és ezáltal Magyarország újabb lépést tehetett afelé, hogy Közép-Európa autóipari nagyhatalmává válhasson.