Kicsit bulvárosan hangozhat a cím, de tényleg nincs ötletem arra, hogy vajon mit keres ez a pártocska a magyar parlamentben. Eleve, ez a párt szinte nem is létezik: rendszeresen a Fidesz viszi be őket az országgyűlésbe, ha egyedül kellene indulnia, gyorsan a történelem süllyesztőjében találná magát, mint pl. az FKGP (emlékeztek, Torgyán). De hogy miért és miért pont őket szemelte ki a Fidesz, számomra ez egy hatalmas kérdőjel.

 

Pontosabban a miértre talán még tudok magyarázatot: jól jön a Fidesznek még egy frakció, amelyik egyenes adásban nyalja fényesre a nagy vezér valagát, ráadásul extra tagokat delegálhat ide-oda. Igen, ez kétségtelen előny, habár remélem, ennek hatására nem indul meg egy pártosztódás, ahol mindegyik párt gondosan kiszámolt és lemodellezett előrejelzések alapján annyi frakciót hoz létre, amennyi optimális (a közös listának persze van egy olyan hátránya, hogy magasabb a parlamentbe jutási küszöb is). Ez idáig rendben van, de miért pont a KDNP? Semjén és társai nem első alkalommal égetik a Fideszt, legutóbb például a családon belüli erőszak kapcsán sikerült olyan műsort előadniuk, amit azóta is emlegetnek. Szerintem a KDNP jóval több kárt okoz a Fidesznek, mint hasznot.

Nem is írom tovább a posztot, úgysem fogom megtalálni a választ, ezért az olvasókat kérdezem: vajon mi az oka ennek a megfejthetetlen Fidesz-KDNP románcnak?