A www. eszakhirnok.hu médiatartalom -szolgáltató 2012. szeptember hó 8.-i online oldalán a Sörpad alá nyomták a régieket címen cikket közöltünk, mely szerint „Ma kezdődik az I. Miskolci Sörfesztivál. Első, mert az eddigi 14 éven át megtartott sörfesztivál szervezőit most kitúrták a rendezvényből. Úgy tudjuk, a korábbi, pénzügyileg sikeres fesztivál utódját idén a város is támogatja, de, hogy mennyivel, az nem nyilvános…. Még a nyár közepén jelentette be Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy igényes programok szervezésével az ország legnagyobb sörfesztiválját indítják útjára. A Hajdú Péter-Sarka Kata házaspár cége által szervezett fesztivált pedig maga Hajdú Péter a Blikkben már úgy mutatta be, hogy azt a müncheni Octoberfest mintájára rendezik meg – Miskolcon… önkormányzati információink szerint Miskolc is támogatja a rendezvényt, de hogy pontosan mennyivel, azt még nem tárták a közgyűlés elé. 
Kitúrták az elődöt… Tavaly az azonos műfajú rendezvényt, még Borsodi Sörfesztiválnak hívták, és a MÉZ  (Miskolci Élő Zene Közhasznú Egyesület) szervezte, akkor már 14. alkalommal, önkormányzati támogatás nélkül. „Az idén nyáron annyi akadályt állítottak elénk, hogy a feladásra kényszerültünk, mondja a narancs.hu-nak Molnár Gábor az egyesület elnöke. Kezdődött azzal, hogy nem kaptuk meg a korábbi népkerti helyszínt a város vezetésétől. Ekkor az Ikeron Zrt. tulajdonában álló ERzsébet fürdő bérlőjével egyeztünk meg egymillió forintos bérleti díjban. Amikor a pénzt számla ellenében át akartuk adni, üzleti partnerünk indoklás nélkül lemondta az üzletet.” Meg nem erősített információink szerint a fürdő bérlőjéhez befutott telefonhívás volt a lemondás előzménye…”

A valóság ezzel szemben az, hogy a Borsodi Sörfesztivál elnevezésű rendezvény szervezői 2012 évben nem kértek a város vezetésétől semmilyen területfoglalási engedélyt, illetve területbérlésre vonatkozó kérvényt sem nyújtottak be. A Borsodi Sörvesztivál megszervezését a város vezetése nem lehetetlenítette el, azok elé nem támasztott akadályokat, s a fesztivál nem ilyen okok miatt nem jött létre. Miskolc városa semmilyen anyagi forrást nem biztosít – a Hajdú Péter és más befektetők szervezésében bonyolítandó Miskolci Sörfesztiválhoz. A rendezvény nem Hajdú Péter és Sarka Kata közös cégének vállalkozása.