Megyénk útjain szeptember 13-án négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ebből egy súlyos sérülésekkel járt, míg a rendőrség tudomására további öt anyagi kárral járó baleset jutott.
Figyelemosztó papírzsebkendő
A súlyos sérülésekkel járó közlekedési baleset a délutáni órákban történt Miskolc külterületén egy hegyvidéki útszakaszon. Egy kerékpáros feltehetően műszaki hiba miatt elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.
Miskolcon a Klapka György utcában a kora esti órákban egy motoros nem tartott kellő követési távolságot az előtte haladó tehergépkocsihoz képest. Utóbbi forgalmi okból hirtelen lassítani kényszerült, minek következtében a segédmotor-kerékpárt vezető férfi neki ütközött az előtte haladó járműnek és könnyebb sérüléseket szenvedett.
A közlekedési balesetek körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy könnyű sérülésekkel járó balesetben vizsgálódik, ami a reggeli órákban történt Tiszaújvárosban. Egy személygépkocsi sofőrje figyelmetlenül tolatott, így neki ütközött egy szabályosan közlekedő motorosnak, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A negyedik esetben egy szlovák sofőr járművével a 3-as számú főúton Hidasnémeti közelében haladt és menetközben a papírzsebkendőjét kereste. A megosztott figyelem következtében a személygépkocsi vezetője elvesztette járműve feletti uralmát majd az út menti vízelvezető árokban landolt. A könnyű sérülésekkel járó baleset körülményeit az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálja.
A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!
Fél óra alatt őrizetben voltak miskolci rablók
Mintegy fél óra alatt bűnügyi őrizetbe vette a Miskolci Rendőrkapitányság azt a két fiatalkorú rablót, akik a déli órákban követtek el bűncselekményt Miskolcon. A gyanúsítottak egy belvárosi játszótéren erőszakkal arra kényszerítettek egy hasonló korú sértettet, hogy adja át nekik az értékeit. A fenyegetés hatására a fiú odaadta napszemüvegét és sapkáját, majd a támadók elmenekültek a helyszínről. A rendőrjárőrök azonban szinte percek alatt elfogták a tetteseket. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két fiatalkorú fiúval szemben.
Ugyancsak a miskolci járőrök intézkedtek egy 18 éves lánnyal szemben, aki a Bajcsy-Zsilinszky úton kínálta szexuális szolgáltatásait az arra haladó autósoknak. A rendőrség tiltott kéjelgés miatt vette szabálysértési őrizetbe a miskolci nőt, akit a hatóság gyorsított eljárás keretében tervez bíróság elé állítani. A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette azt a két miskolci tolvajt is, akik egy-egy élelmiszerboltból akartak különféle termékeket eltulajdonítani. A Sárospataki Rendőrkapitányság egy férfival szemben hozott ideiglenes távoltartó határozatot, mivel az családtagjait terrorizálta.