Elmarad az éhségsztrájkoló Gyurcsány  Ferenc mellé szervezett piknik. A szervezők a „teljes humortalansággal” és az „elszaporodó” szélsőjobbosok megjelenésével indokolták az esemény lemondását. Ennek ellenére „kinéznek” a Kossuth térre.

 

A Facebookon meghirdetett „Nagy Zabálást” péntektől tartották volna a Kossuth téren, ahol Gyurcsány Ferenc vasárnap óta koplal a Parlament előtt. A tervek szerint szombaton „Dőzs zsúrt”, vasárnap pedig „Nagyebédet” akartak tartani a téren, de végül ebből nem lesz semmi. A szervezők ugyanis a Facebookon bejelentették: az esemény elmarad.

A szervezők indoklása szerint „a teljes humortalanság és az esemény falán kellemetlenül elszaporodó széljobber pöcsök miatt” nem tartják meg a pikniket. Ugyanakkor közölték: „aki akar, menjen oda majszolgatni fél 7-re, Bélával kinézünk mi is”.

Gyurcsány az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozik három párttársával együtt a Kossuth téren. Szerinte a drámai helyzet drámai reakciót kíván. „Amit csinálunk, az nem játék. Aki kételkedik, az jöjjön, és csinálja velünk együtt!” – mondta az exkormányfő a Hír24-nek.

A végül elmaradt Nagy Zabálással kapcsolatban Gyurcsány ezt mondta: „Felőlem akár levetíthetik itt nekünk a Nagy zabálás című filmet is, nem vesszük fel ezt kesztyűt.”