Pontosan két héttel ezelőtt szivárgott  ki az a hír, miszerint az ISD Dunaferr Zrt. 800 munkavállalóját fogja még idén elbocsátani. A létszámoptimalizáció keretében a társaság bezárja a pestszentlőrinci gyárát, melynek következtében közel 300 ember veszíti el munkáját. A társaság hivatalos indoklása szerint „a világgazdasági válság okozta nehéz gazdasági helyzet miatt vált szükségessé a – mintegy 800 fős létszámcsökkentéssel is együtt járó – költségracionalizálás, indokolatlanul magas ugyanis a fix költség, melynek jelentős része személyi jellegű kiadásokból adódik”. A Lőrinci Hengermű bezárása mellett azért döntött a cég, mert a gyártóüzem nagyon régi, a technológia elavult, a termékek nem versenyképesek és ezért a gyártóüzem 2011 óta veszteséges (az idei év első feléig elérte az 5 millió dollárt).

 

Az ISD Dunaferr üzemi tanácsa azonban múlt héten úgy vélekedett, hogy „elhamarkodott a Lőrinci Meleghengermű tervezett bezárása, valamint a Dunaferr egyes tevékenységeinek kiszervezése”. A tanács megítélése szerint az üzem bezárásával kapcsolatos „gazdasági számítások nem kellő alapossággal készültek, s a javaslatot nem a hosszabb távú gazdasági, piaci trendek figyelembe vételével tették meg”. Hangsúlyozzák, hogy a személyi jellegű költségek arányának csökkentését nemcsak létszámleépítéssel, hanem a termelési kapacitás növelésével is el lehetne érni, ez azonban tőkeemelést tenne szükségessé a fő tulajdonosok részéről. A Lőrinci Meleghengermű érdekvédő szervezetei pedig azt írták múlt héten, hogy nagyobb karbantartási, beruházási költség nélkül, odafigyeléssel a jelenlegi berendezéseket, gépeket még egy-két évig biztonsággal lehet működtetni. A szakszervezet a tervezett leépítés és gyárbezárás miatt egyébként szeptember 12-re tiltakozó demonstrációt hirdetett a budapesti orosz nagykövetség elé.
Kié a Dunaferr?
A Dunai Vasműt a magyar állam 2004-ben privatizálta. Az ÁPV által meghirdetett egyfordulós nyilvános pályázaton az ukrán ISD nyert (Indusztrialnij Szojuz Donbásszá, a Donbass Ipari Szövetsége). A 444 millió forintos vételár mellett 17,3 milliárd forintos tőkésítést vállalt, valamint ígéretet tett 72 milliárd forintos beruházásra, valamint 1,3 milliárd forintos kistérségi fejlesztésre. A Dunaferr törzsrészvényeit a Donbass Konzorcium tagja, a Kundax AG vette meg 2004-ben a társaság beszámolója szerint.

2007-ben a Kundax AG eladta a Dunaferr törzsrészvényeit a Steelhold Limited-nek, amely 2007 júniusára a részvények 98,29%-ét birtokolta. Az ÁPV Zrt. akkori közleménye szerint a Cipruson bejegyzett Steelhold Limited 100%-os tulajdonosa szintén a Donbass Ipari Szövetség. A tulajdonosváltást az ISD azzal indokolta, hogy a társaságcsoport szerkezeti folyamatában átalakítások történtek, melynek következtében a Donbass Ipari Szövetség „külföldön lévő eszközei egy társaság, a Steelhold Limited kezébe kerülnek, így hasznosítva az EU által biztosítható kedvezőbb feltételek és kooperáció előnyeit”. A Dunaferr tehát jelenleg közvetlenül 100%-ban egy ciprusi társaság tulajdonában áll.

Majd ezek után 2010-ben érkezett a hír, hogy az ukrán ISD acélipari holding az orosz (gyakran orosz állami fejlesztési banknak nevezett) Vnesheconombank tulajdonába került. Ezt követően derült azonban fény arra, hogy az ISD többségi (de nem irányító) tulajdonosa a Svájcban bejegyzett orosz hátterű Carbofer nemzetközi acélipari és nyersanyag-kereskedelmi cégcsoport lett (49,99% maradt Szergiy Taruta és Oleg Mkrtcsan ukrán üzletemberek kezében). 2010-ben a Carbofert az orosz Evraz Goup-pal hozták összefüggésbe, melynek nagytulajdonosa Roman Ambramovics orosz milliárdos. Idei hírek szerint a Carbofer a csőd szélére került.

Az idei évben végrehajtani tervezett költségracionalizálás 1,5 milliárd forintjába fog kerülni a Dunaferrnek, amely tavaly 20 milliárd forintos veszteséggel zárta az évet. Tavaly a társaság 300 milliárd forintra növelte árbevételét és üzemi eredménye 4,7 milliárdos mínuszt mutatott. portfolio.hu