Előzetes letartóztatásba helyezte a Debreceni Városi Bíróság a helyi áramszolgáltató két alkalmazottját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 400 ezer forintért töröltek volna egy ügyfélre kiszabott 2 millió forintos kötbért. A vesztegetéssel gyanúsított két férfi harmadik társa szabadlábon védekezhet.

 

Az áramszolgáltató cég területi ellenőrzési koordinátorát szeptember 7-én, vesztegetés közben érték tetten, és fogták el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói.

A 35 éves debreceni férfi százezer forintot vett át egy magánszemélytől, első részleteként annak a 400 ezer forintnak, melyet azért kért, hogy ő és társa elintézzék, hogy egy korábbi ellenőrzés során kiszabott 2 millió forintos kötbért ne kelljen kifizetnie.

Az ellenőrzési koordinátort és felettesét, az ellenőrzési osztályt vezető 34 éves nagyhegyesi férfit bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a nyomozóhatóság. A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, a tegnapi napon pedig a Debreceni Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, harmadik társuk szabadlábon védekezik.